Gemeente Terneuzen

Persbericht 27-09-2005

Werk in uitvoering in Terneuzen

Op maandag 3 oktober starten er werkzaamheden aan de Churchilllaan, de parkeergarage Oostkolk en de Koegorsstraat in Terneuzen.

Churchilllaan
Op maandag 3 oktober starten de werkzaamheden aan het gedeelte van de Churchilllaan, tussen de rotonde Van Steenbergenlaan en de rotonde aan de Professor Zeemanstraat. Er komt een nieuwe asfaltdeklaag en de rode fietsstroken op de rotonde worden vervangen door vrijliggende fietspaden om de rotonde heen. De voorrangsregeling van het doorgaande fietspad langs de Churchilllaan op de overige aansluitingen van de Churchilllaan (Koninginnelaan, Tooropstraat en Van der Waalsstraat) wordt aangepast, zodat het fietsverkeer voortaan voorrang heeft op het verkeer van de zijwegen.

Tijdens de werkzaamheden, die ongeveer drie weken duren, zal het weggedeelte worden afgesloten voor het verkeer. Op dat moment kan wel weer gebruik worden gemaakt van de Guido Gezellelaan. De werkzaamheden daar (bij het kruispunt aan de Alvarezlaan) staan gepland tot en met 30 september. De omleidingroutes worden met borden aangegeven. De bushaltes aan de Churchilllaan en de Professor Zeemanstraat komen tijdelijk te vervallen. Busreizigers kunnen gebruikmaken van de haltes aan de Serlippensstraat en de Zuidlandstraat.

Parkeergarage Oostkolk
Deze week beginnen de werkzaamheden aan de verharding van de hoofdingang van de parkeergarage Oostkolk. De bestaande stelconplaten worden opnieuw gelegd en er zal ook een afwateringsgoot worden aangebracht. De parkeergarage blijft gewoon toegankelijk voor autos, de automobilisten kunnen na het parkeren de garage verlaten via twee uitgangen (aan de Blokken en ter hoogte van de Bibliotheek). Wel is de parkeergarage gesloten voor al het verkeer op maandag 3 en dinsdag 4 oktober, wanneer de werkzaamheden aan de asfaltconstructie ter hoogte van de inrit worden uitgevoerd.

Koegorsstraat
Vanaf maandag 3 oktober starten de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van de Koegorsstraat, het gedeelte tussen de Axelse Sassing en de Spuikreekweg. Delta Nuts legt gedurende zes weken een nieuwe waterleiding en een hoogspanningskabel aan. De Koegorsstraat is dan afgesloten voor alle verkeer. De stortplaats, de bedrijven en het milieupark blijven bereikbaar via de noordzijde van de Koegorsstraat. Vanuit zuidelijke richting zal de omleiding aangegeven worden via de Tractaatweg. De feitelijke reconstructie staat gepland voor medio februari 2006. De bestaande weg wordt dan verbreed tot zes meter en de bermen worden smaller.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115 455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright