Partij van de Arbeid


Generale Repetitie

Debat over het kunst- en cultuurbeleid


Den Haag, 28 september 2005


Het Kenniscentrum van de Partij van de Arbeid organiseert in samenwerking met de Tweede-Kamerfractie het eerste debat in een reeks van vier 'Wouter Ontmoet'bijeenkomsten. Generale Repetitie is een debat over het kunst- en cultuurbeleid. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 3 oktober in Arminius, Museumpark 3 te Rotterdam, van 20:00 tot 21.45 uur.


Politici interviewen kunstenaars en kunstenaars interviewen politici: nieuwe allianties worden gesloten. Over engagement in de kunst, over de rol van de kunsten in de samenleving, verwachtingen van de politiek en van de kunsten, culturele diversiteit en ondernemerschap. De Partij van de Arbeid schrijft aan een nieuwe visie op kunst en cultuur en Generale Repetitie is de laatste publieksbijeenkomst voordat de nieuwe visie in november gepresenteerd wordt.


Onder leiding van Noraly Beyer worden Tweede-Kamerleden John Leerdam en Jet Bussemaker geïnterviewd door kunstenaars zoals Aruna Vermeulen (HipHopHuis). Na een muzikaal intermezzo van Frederique Spigt zal Wouter Bos de microfoon overnemen en interviewt hij Dave Schwab (artistiek coach van o.a. Rzpct!) en Adelheid Roosen (o.a. de Gesluierde Monologen).