Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Uitnodiging voor de media Nationale Onderwijsweek

Den Haag, 28 september 2005

In de week van 3 tot en met 7 oktober vindt voor de derde maal de Nationale Onderwijsweek (NOW) plaats. De ANWB organiseert dit jaar op 3 oktober de openingsdag op het hoofdkantoor in Den Haag. De opening van de week staat in het teken van 'veiligheid in en om de school'.Ook geven wegenwachten die week les op scholen in het land. Ook wordt ook het nieuwe ANWB Streetwise gepresenteerd.

De openingsdag staat dit jaar geheel in het teken van veiligheid in en om de school, in de breedste zin van het woord. De ANWB, van oudsher actief betrokken bij verkeersonderwijs en verkeersveiligheid voor kinderen, is gastheer van deze dag. Wij heten u op maandag 3 oktober vanaf 14.30 uur van harte welkom in De Rotonde, bij het hoofdkantoor van de ANWB, aan de Wassenaarseweg 220 te Den Haag (er zijn parkeermogelijkheden op het terrein van de ANWB).

Maria van der Hoeven, minister van OCW, zal de officiële opening van de week verrichten en tevens de jaarlijkse Veilige Schoolprijs uitreiken aan scholen voor primair en voortgezet onderwijs die zich samen met leerlingen actief inzetten voor een veilige school.

Indien u het buitenprogramma op het "Nationale Schoolplein" op de ANWB-parkeerplaats wilt meemaken dient u om 13.40 uur aanwezig te zijn. Onderdeel van het buitenprogramma is een remtest, een gordeltest, een kantelsimulator en een parcours van Trapvaardig. Kinderen vervullen tijdens dit buitenprogramma opdrachten, gericht op deze activiteiten. Ook is de ANWB Wegenwacht vertegenwoordigd.

Formeel programma

14.30 uur Ontvangst genodigden en pers

15.00 uur Start formele programma

Welkom door voorzitter Nationale OnderwijsWeek, Aat Sliedrecht

Toespraak Jan Franssen,

commissaris van de koningin Zuid-Holland en voorzitter Comité van Aanbeveling NOW

Toespraak Guido van Woerkom,

hoofddirecteur ANWB

Toespraak minister Maria van der Hoeven en uitreiking van de Veilige Schoolprijs

16.00 uur Afsluiting

De Persdienst van de ANWB stelt het op prijs indien u uw komst van tevoren wilt aankondigen via persdienst@anwb.nl

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)