FloraHolland


FloraHolland levert exclusieve producten voor rouwwerk show

FLORAHOLLAND (persbericht 29 september 2005) - Maandag 3 tot en met zaterdag 8 oktober wordt bij Arqiz in Tilburg een groots opgezette rouwwerk show gepresenteerd. Dit eenmalige evenement moet de Nederlandse bloemist inspireren tot het maken van innovatief rouwwerk. FloraHolland Intro Point verzorgt samen met een aantal kwekers tal van exclusieve producten voor de arrangementen en demonstraties tijdens deze rouwwerk show.

Op de lijst van producten die FloraHolland levert, staan onder andere Roos, Lelie, Minigerbera, Lisianthus, Zantedeschia, Anjer, Hortensia, Celosia, kleinbloemige Anthurium en Santini. Bij rouwwerk horen natuurlijk gepaste kleuren, zoals wit, groen, lila en donkerrood. De vele creaties die met deze kleuren en bloemen worden gemaakt, gaan de kwekers zelf bewonderen. FloraHolland gaat namelijk samen met deze kwekers en een aantal bloemisten een kijkje nemen in Tilburg.

In de ons omringende landen is rouwwerk een belangrijk onderdeel van het werk van bloemisten. In Nederland wordt rouwwerk vaak nog onderbelicht, deze rouwwerk show moet daar verandering in brengen. In het inkoopcentrum Arqiz wordt met deze uitgebreide rouwwerk show aandacht besteed aan de vele mogelijkheden. Er is een scala aan arrangementen te zien om ideeën op te doen.

In navolging van de rouwwerk show geeft de Belgische uitgeverij Rekad een speciaal boekje uit. Veel van het tijdens de show getoonde rouwwerk zal in dit boekje te zien zijn, naast speciaal voor de uitgave gemaakte arrangementen. Het boekje is te bestellen via Fleur Magazine en Fleur Creatief. Ook dit boekje zal bijdragen aan de bekendheid van innovatief rouwwerk bij bloemisten in Nederland.


---