PERSBERICHT KENDRION N.V. Overeenstemming bereikt over de verkoop van Kendrion Fastening

Kendrion N.V. maakt bekend dat zij overeenstemming met het Zweedse Credelity Capital AB heeft bereikt inzake de verkoop van Kendrion Fastening, onder voorbehoud van goedkeuring door de gebruikelijke instanties. Kendrion Fastening bestaat uit vier ondernemingen in Zweden en heeft een omzet van EUR 30 miljoen en 125 medewerkers. De activiteiten zijn gericht op de handel in en de productie van fasteners (bevestigingsmaterialen). Kendrion heeft tot deze verkoop besloten in het kader van haar strategie, gericht op nichemarktleiderschap in een beperkt aantal business-to-business markten. Door deze verkoop kan Kendrion een verdere focus aanbrengen in haar activiteiten. Met de verkoop van Kendrion Fastening wordt een boekwinst gerealiseerd van circa EUR 7 miljoen. Deze boekwinst zal in de resultaten van het vierde kwartaal 2005 worden verwerkt. De transactie leidt tot een verdere reductie van schulden van circa EUR 17 miljoen en een versterking van de solvabiliteit van Kendrion N.V.
Kendrion verwacht de feitelijke overdracht van de aandelen in Kendrion Fastening aan Credelity Capital binnen enkele weken af te ronden.
Gedurende deze transactie hebben Danske Markets, Corporate Finance en PhiDelphi Corporate Finance opgetreden als financieel adviseurs voor Kendrion. Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 2.700 medewerkers in 17 Europese landen, Hong Kong en China.
Kendrion streeft naar nichemarktleiderschap in business-to-business markten. Zo ontwikkelt Kendrion hoogwaardige industriële componenten en is Kendrion dienstverlener op het vlak van kunststofproducten. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise. Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.
Zeist, 3 oktober 2005
De Directie van Kendrion N.V.
Voor nadere informatie:
Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 699.72.50
Fax: 030 695.11.65
Website www.kendrion.com


---- --