Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 3 oktober 2005

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR DE HEER G.J. GERRITS

Op donderdag 29 september 2005 heeft burgemeester mr. ing. J. Oosterhof een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer G.J. Gerrits.

Plaats: Verenigingsgebouw Het Trefpunt, Kerkwetering 1 te Mastenbroek. Tijd: Om 21.00 uur.
Decorandus: G.J. Gerrits (70 jaar).
Niveau: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Gerrits is vanaf 1965 actief als kerkelijke ontvanger van de Nederlands Hervormde Kerk in Mastenbroek. Dit houdt in dat hij de volledige financiële administratie beheert.

Daarnaast vervult of vervulde de heer Gerrits verschillende activiteiten binnen de Hervormde gemeente. In de periode vanaf 1970 was hij bestuurslid (gedurende 29 jaar), secretaris (gedurende negen jaar) en administrateur (gedurende tien jaar) van "Ons Kerkblad" van de Hervormde Gemeente. Ook was hij twintig jaar lid van de kerkvoogdij van de Hervormde gemeente in Mastenbroek.

Naast zijn activiteiten binnen de kerk was de heer Gerrits ook actief op andere gebieden.

Vanaf 1967 was hij 22 jaar bestuurslid en later administrateur van de Chistelijke School Prinses Juliana in
's-Heerenbroek.
Vanaf 1991 is de heer Gerrits de administrateur van het verenigingsgebouw Het Trefpunt in Mastenbroek.
In 1995 kwam hier nog zijn vrijwilligerswerk bij in de keuken van het Missionair Diaconaal Centrum "De Herberg", een instelling waar mensen met psychische klachten tot rust kunnen komen.

Nu, na 40 jaar actief te zijn geweest binnen de kerk, legt de heer Gerrits een belangrijk deel van deze activiteiten neer. Tijdens een afscheidsbijeenkomst, die hem aangeboden wordt door de Nederlands Hervormde Kerk in Mastenbroek, heeft de burgemeester de onderscheiding uitgereikt.