Vluchtelingenwerk Nederland

Nieuwe album van Hind in de winkel

Het nieuwe album van zangeres en vriend van VluchtelingenWerk Nederland Hind ligt vanaf zaterdag 1 oktober in de winkels: Halfway Home.
De titel is een verwijzing naar het gezegde 'Oost West, Thuis Best': de half-Nederlandse, half-Marokkaanse Hind voelt zich namelijk zowel thuis in Nederland als in Marokko, het land van haar vader. Het laaste nummer van de cd is het prachtige lied `Ashamed' dat ze schreef samen met Tjeerd Oosterhuis.
Door haar werk voor Vluchtelingenwerk Nederland komt Hind regelmatig in aanraking met de gruwelijke verhalen van vluchtelingen en deze grepen haar zo aan, dat ze besloot een nummer te schrijven over het lot van uitgeprocedeerde asielzoekers: "Ik vind dat er altijd ruimte moet zijn om mensen op te vangen. Nederland is nog lang niet vol. Ik zie de tekst van dit nummer niet zo zeer als een politiek statement, maar eerder als de verwoording van een menselijk standpunt."

Klik op onderstaande links om de diverse activiteiten te bekijken waar Hind aan heeft meegewerkt of ga voor meer informatie over Hind naar www.hind.nl

Hind deelt ijsjes uit aan asielzoekerskinderen
Leefgeldactie
Bollenplanten voor vluchtelingen
Hind & Run tour