Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht 03-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vandalisme

WOERDEN In de nacht van zondag op maandag is een 21-jarige man uit Linschoten aangehouden voor vandalisme.

Omstreeks 01.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man op het Stationsplein-Zuid fietsen uit de fietsenstalling haalde en deze vervolgens op een hoop gooide. Ter plaatse troffen agenten drie mannen aan. Eén van de mannen voldeed aan het opgegeven signalement en werd aangehouden. Hij is met een bekeuring voor vandalisme huiswaarts gekeerd.

Alcoholcontrole

BREUKELEN Op zondagavond is een alcoholcontrole gehouden op de Amerlandseweg. Van 16 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Eén bestuurder, een 44-jarige vrouw uit Purmerend, werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 290 ug/l uit. Ze kreeg een rijverbod van twee uur en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Teveel op

WOERDEN Op zondagavond is een 21-jarige fietser uit Woerden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22.25 uur zagen agenten hem erg slingerend fietsen op het Stationsplein-Zuid. Agenten hielden hem staande en onderwierpen hem aan een blaastest. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 910 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur.

De weg kwijt

WOERDEN Op zondagavond is een 21-jarige man uit Woerden aangehouden voor het plegen van vernieling.

Omstreeks 22.50 uur zag een agent een man op de fiets stappen met een gedeelte van een stadskaart in zijn handen. Bij het zien van de agent gooide de man de kaart weg. De agent zag dat de behuizing van een bushalte was vernield en dat de stadskaart weg was. Hierop werd de 21-jarige man aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.