Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 03-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag bij een winkel aan het Vredenburg een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Rond 14.15 uur kreeg de politie van personeel van een winkel aan het Vredenburg een melding dat een man was aangehouden voor het stelen van kleding. Bij de winkel troffen agenten een 29-jarige man uit Wageningen aan. Hij bleek in een speciaal geprepareerde tas kleding gestolen te hebben. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau. Tevens bleek dat de verdachte bij elf politieregios bekend was en ook gesignaleerd stond.

Verwarde man aangehouden

VLEUTEN Zondagmiddag heeft de politie een man aangehouden die in verwarde toestand langs het spoor liep.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een verwarde man langs het spoor zou lopen. Ter plaatse trof de politie niemand aan en statte een zoektocht. Navraag leerde dat de man gesignaleerd stond voor de regio Gelderland omdat hij een zware mishandeling had gepleegd. Uiteindelijk werd de 20-jarige man uit Geldermalsen op de Parkweg gezien en kon de politie hem aanhouden.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op zondagavond 2 oktober heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op de bromfiets een ongeluk had veroorzaakt.

De politie kreeg omstreeks 20.20 uur een melding dat twee bromfietsen in botsing met elkaar waren gekomen op de Overste Den Oudenlaan. Toen de politie aankwam bleek dat een van de partijen een 32-jarige man uit Utrecht gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 570 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd hij naar huis gestuurd. Bij de aanrijding liep niemand letsel op.

UTRECHT In de nacht van zondag 2 op maandag 3 oktober heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol haar auto bestuurde.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder op de Kanaalstraat door het rode verkeerslicht rijden. De 23-jarige bestuurster werd op het Westplein aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 740 ug/l uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingenomen en met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd zij naar huis gestuurd.