Gemeente Delft

Met ingang van maandag 3 oktober 2005 kunnen bewoners van de Binnenstad grof tuinafval aanmelden, via www.gemeentedelft.info/grofvuil of 015-260 2200, om het op te laten halen door Reiniging van de gemeente Delft. De gemeente heeft hiervoor de 'Takkenroute' gerealiseerd. Tot voor kort konden bewoners hun tuinafval niet gescheiden aanbieden. Uit een enquête blijkt dat de bewoners met een woning met tuin in de Binnenstad wel hun tuinafval gescheiden willen aanbieden. Door het snoeihout nu ook in de Binnenstad op te halen dragen zij bij aan een beter milieu. Bovendien is het verwerken van groente-, fruit-, en tuinafval (GFT) goedkoper dan het verwerken van restafval.

Het ophalen van GFT in de Binnenstad was - als uitvloeisel van het strategisch inzamelplan - onderwerp van gesprek in de commissie Leefbaarheid. Door het invoeren van de zogenoemde Takkenroute in de Binnenstad komt Reiniging tegemoet aan de politieke wens om, voor zover mogelijk, door heel Delft afval gescheiden in te zamelen.

In delen van de Binnenstad wordt al sinds lange tijd groente- en fruitafval opgehaald. Het aantal adressen waar GFT wordt opgehaald zal op termijn uitgebreid worden. De bewoners die dat aangaan, krijgen per brief bericht.



Gemeente Delft