Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 286

datum: 3 oktober 2005

Bankjes bieden rustpunt langs landelijke wandelroutes

Recreanten hebben behoefte aan meer bankjes langs recreatieve routes. De gemeente heeft op drie plaatsen langs lange afstandswandelpaden (LAW) die Amersfoort doorkruisen een bankje geplaatst. De provincie Utrecht stelde voor plaatsing van bankjes langs wandelroutes in de hele provincie in totaal 60.000 euro beschikbaar. Elke gemeente kon een aanvraag indienen voor plaatsing van drie bankjes. Amersfoort krijgt 2.300 euro. Het project maakt deel uit van het programma Agenda 2010 waarmee de provincie duurzaam wil investeren in de Utrechtse samenleving.

De locaties

De bankjes prijken langs het Utrechtpad en wel op de volgende locaties:
- langs de Heiligenbergerbeek (tevens gelegen aan het Marskramerpad en het Heiligenbergerbeekpad)
- in Nimmerdor

- in de polder Zeldert

Agenda 2010

De provincie Utrecht wil de komende jaren duurzaam investeren in de Utechtse samenleving. Daarvoor worden tien projecten in samenhang ontwikkeld onder de naam Agenda 2010. De projecten variëren van recreatie, natuurontwikkeling, een betere positie van de boeren, meer en betere mogelijkheden voor fietsen en wandelen, versterking van de culturele infrastructuur en het cultureel erfgoed. Meer informatie over deze projecten is te vinden op www.provincie-utrecht.nl.

Informatie:
Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs. Telefoon: 033 469 42 82, e-mail: b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.

Bijlagen: foto's van het bankje bij de Heiligenbergerbeek in park Randenbroek


---- --