Ingezonden persbericht


LG sponsort de MTV Europe Music Awards 2005

Almere, 3 oktober 2005 - LG Electronics, een mondiale kracht in elektronica, informatie en communicatie producten, is een officiële pan-Europese sponsor van de MTV Europe Music Awards 2005 die op 3 november plaatsvindt in Lissabon. LG's mobiele divisie start de sponsoring om zo haar naamsbekendheid te vergroten en haar mobiele telefoons te promoten. De MTV Europe Music Awards is een van de grootste jaarlijkse muziekevenementen in Europa en LG Electronics is trots om deze hoogstaande awards te sponsoren. LGE is vurig betrokken bij de grootste muziek- en sportevenementen van Europa als onderdeel van haar ambitie om in 2007 tot de Europese top 5 te behoren. Dit doel maakt onderdeel uit van LG's corporate goal om zich in 2010 te voegen bij de top 3 van de wereld.

LG Electronics is met haar lifestyle en innovatieve producten op weg om een van Europa's belangrijkste lifestyle ontwikkelaars te worden. "LG Electronics heeft altijd de ambitie gehad om grote evenementen als deze te sponsoren. De MTV Europe Music Awards is een geweldig platform voor LG om door heel Europa tot haar voornaamste publiek te spreken", zegt James Kim, voorzitter en CEO van LG Electronics Europe. "We kijken er naar uit om samen met MTV de nacht en de ondersteunende evenementen tot een groot succes te maken voor zowel de muziek als LG. Het is belangrijk dat LG zich profileert bij de topevenementen om de belangrijke jongerenmarkt te bereiken." Als onderdeel hiervan sponsort LG Electronics ook het 'LG Action Sports Championship' dat in het weekend van 21 oktober plaatsvindt in het Engelse Manchester. Action Sports is een wereldwijd evenement voor extreme sporten dat zich richt op jonge enthousiastelingen met extreme uitdagingen.

Vorige week heeft MTV in Londen en Lissabon een persconferentie gehouden om de sponsoring, de genomineerde artiesten, de gastheer en een aantal artiesten voor de MTV Europe Music Awards 2005 aan te kondigen. Aangezien de MTV Awards gehouden worden in Portugal, organiseert MTV op vijf data een DJ club tour die plaatsvindt in vijf steden door heel Portugal. Aanvullend begeleidt LG op 3 november 'viewing' parties om de European Music Awards live te volgen.

###

Over LG Electronics
LG Electronics is één van de grootste producenten van electronica en ICT-producten ter wereld met een wereldwijde omzet van ruim 38 miljard euro. 76 Dochterondernemingen in 39 landen bieden werk aan meer dan 66.000 mensen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media.

LG Electronics Mobile Communications Company is een toonaangevend producent op het gebied van WCDMA (UMTS), CDMA en GSM handsets, en de snelstgroeiende producent van mobiele telefoons wereldwijd. Het bedrijf levert een totale reeks draadloze en niet-draadloze oplossingen, en geniet wereldwijde bekendheid door het groeiend marktaandeel in 3g handsets. Meer informatie is te vinden op de website van LG Electronics: www.lge.com