Politie IJsselland Persberichten Politie IJsselland 3 oktober 2005 Piket: Moniek Hahn-Winters (038-4963891)

Kampen e.o

Rijwielhandelaar treft gestolen fiets aan

Kampen - Donderdagmiddag belde een rijwielhandelaar met het verzoek om een damesfiets te bekijken. Er was een fiets ter reparatie aangeboden, waarvan de rijwielhandelaar vermoedde dat deze was gestolen. Er zat een sticker op de fiets van een rijwielhandel uit Eindhoven. Uit onderzoek bleek dat de fiets inderdaad was gestolen. Er was aangifte van diefstal gedaan bij de politie in Eindhoven. De huidige eigenaresse, 24 jaar uit Kampen, verklaarde dat zij de fiets van een bekende uit Eindhoven had gekocht voor 400 euro. Zij had er geen moment aan gedacht dat de fiets van diefstal afkomstig zou zijn. Er wordt proces-verbaal voor heling opgemaakt.

Steenwijk, Horst & Waterland

Vandalisme

Zwartsluis - Een bewoner van de Stroombeek meldde dat er in de nacht van zaterdag op zondag van ongeveer 9 auto's welke in de straat langs de weg geparkeerd stonden, tegen de autospiegels is getrapt. De spiegel van de auto van de melder had een klein beetje schade. Mogelijk wordt nog aangifte gedaan. In de straat zijn mogelijk nog andere auto's welke schade hebben. (05-122689)

Zwolle

Getuigenoproep ongeval met doorrijden

Zwolle - Gistermiddag rond 12.15 uur is een 17-jarige jongen uit Zwolle aangereden door een automobilist die is doorgereden. De jongen fietste over het fietspad naast de Burg. Vos van Steenwijklaan. Hij kwam uit de richting van de Oldeneelallee en ging richting de Ittersumallee. Ter hoogte van de kruising met de Landsheerlaan wordt hij aangereden door een donkere Volkswagen Polo. Deze kwam uit de Landsheerlaan rijden vanaf de Provincieroute. De Polo dient hier voorrang te verlenen aan de fietsers. Het slachtoffer wordt geraakt aan zijn voorwiel en valt op zijn gezicht. Hij loopt een scheur in zijn lip op en verliest een tand. Een andere tand raakt beschadigd. De bestuurder van de Polo is tussen de 20 en 25 jaar, hij is blank en heeft donker kort haar. De bestuurder is na het ongeval doorgereden in de richting van de Ittersumallee. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval of naar mensen die mogelijk weten wie de bestuurder van de auto is. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844. (05-122561)

Bedrijfsinbraak

Zwolle - Gistermiddag rond 17.30 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Geert Grotestraat. Via het verbreken van een ruit kwam men binnen. Er werden twee computers weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (05-122624)

Minderjarige winkeldief naar Halt

Zwolle - In een winkel aan de Diezerstraat is gistermiddag een 15-jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had een spijkerbroek en een paar schoenen weggenomen. Hij is doorverwezen naar Halt. (05-122584)

Inbraak in winkel

Zwolle - Vannacht ontdekten surveillerende agenten rond 04.30 uur een inbraak bij een winkel aan de Diezerstraat. Zij hoorden het alarm afgaan en zagen glas liggen. Er bleek een ruit te zijn ingegooid. In de winkel was niemand meer aanwezig. Er is een nader onderzoek ingesteld. Het is nog niet duidelijk wat er vermist wordt. (05-122713)

Zonder aanleiding in elkaar geslagen

Zwolle - In de nacht van zaterdag op zondag zijn aan de Westerlaan vier personen zonder enige aanleiding in elkaar geslagen door een groep van 10 à 15 jongeren. De slachtoffers, twee 17-jarigen, een 18-jarige en een 25-jarige man uit Zwolle, stonden nog wat na te praten na een feestje in een uitgaansgelegenheid aldaar. Op een gegeven moment vraagt een onbekende jongen om een vuurtje, waarbij hij aangeeft dat er klappen gaan vallen als hij dat niet krijgt. Volgens de slachtoffers was deze persoon duidelijk ruzie aan het zoeken. Dan krijgt één van de slachtoffers meerdere klappen op zijn gezicht en bemoeit een hele groep zich ermee. Ook de andere slachtoffers worden meerdere malen met de vuist in hun gezicht c.q. op hun hoofd geslagen. Eén van de slachtoffers loopt een gescheurde lip op en verliest een tand. De 25-jarige moest zich in zijn gezicht laten hechten in het ziekenhuis en de 18-jarige heeft vermoedelijk een gebroken neus opgelopen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de daders. (05-122481)

Hardenberg, Dalfsen/Ommen

Verlichtingcontroles

Hardenberg - Bij verlichtingcontroles op de Jan Weitkamplaan zijn zondagmorgenvroeg 9 fietsers bekeurd omdat zij geen of slechts gedeeltelijk (voor- of achterlicht) verlichting voerden. (05-122508)

Rijbewijs ingenomen

Ommen - Zondagmiddag is het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Haaksbergen. Op de Lemelerweg reed hij 137 km./u. waar een maximumsnelheid geldt van 80 km./u. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-122641)

Radardetector in beslag genomen

Nieuwleusen - Bij een 49-jarige automobilist uit Hardenberg is zondagavond een radardetector in beslag genomen. Hij reed over de provinciale weg N-377 toen detectieapparatuur zijn detector signaleerde. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-122685)

Deventer e.o.

Frontale aanrijding

Diepenveen - Op zondagavond tegen 20.00 heeft er op de IJsseldijk een frontale aanrijding plaatsgevonden. Een 55-jarige automobilist uit Olst, komende uit de richting Deventer, haalde een auto in maar zag een 38-jarige autobestuurder uit Deventer die hem tegemoet kwam over het hoofd. Hierdoor ontstond er een frontale aanrijding tussen beiden. Beide autobestuurders zijn ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. (05-122670)

Onder invloed achter het stuur: rijbewijs ingenomen

Deventer - Op zondagochtend om 08.30 uur is op de Storminkstraat een 38-jarige vrouw uit Olst staandegehouden. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse blies ze 615 ug/l. Haar rijbewijs werd ingenomen en ze kreeg een rijverbod van 12 uren en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. (05-122518)

Bromfiets in beslag genomen

Deventer - Op zondagmiddag om 16.45 uur is op de Brink een 24-jarige bromfietsbestuurder uit Deventer staandegehouden. De man reed zonder bromfietscertificaat. Aangezien de man vaker bekeurd was voor het rijden zonder certificaat is nu zijn bromfiets in beslag genomen. (05-122606)

Salland

Inbraak bij bedrijf

Heino - Bij een bedrijf aan de LJ Costerstraat is zondagavond rond 22.15 uur ingebroken. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. De buit bestond uit computerapparatuur. (05-122692)

Extra persbericht

Landelijke Politiedag en opendag Brandweer op 8 oktober

Politie IJsselland en de Brandweer houden op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een Open Dag. Iedereen is van harte welkom! Bij de Politie zijn er in en rondom het politiegebouw aan de Koggelaan 8 diverse demonstraties te zien, waaronder die van politiehonden. Bij de Brandweer staat het terrein in en rondom de kazerne aan de Harm Smeengekade in het teken van de hulpverlening. Burgemeester H.J. Meijer van Zwolle bezoekt de Brandweer van 14 tot 15 uur en van 15 tot 16 uur de Politie.

Programma Politie De technische recherche is aanwezig met een demonstratie van een plaats-delict en speciale opsporingstechnieken. De hondengeleiders verzorgen twee demonstraties om 11.00 en 14.00 uur. De schietbaan en het cellencomplex kunnen bezichtigd worden. Het biketeam van IJsselland is aanwezig.

Er is de mogelijkheid om gefotografeerd te worden op een politiemotor. De verkeersafdeling is aanwezig met radar-apparatuur en laserguns. Er is een springkussen en een klimwand en er is een speciale testopstelling om te kijken of je geschikt bent voor het biketeam van Politie IJsselland.

Programma Brandweer Bij de Brandweer zijn de hele dag door demonstraties van de Jeugdbrandweer, van de brandweerduikers en van kleine blusmiddelen. Er is een hulpverleningsdemonstratie, waarbij het publiek kan zien wat er gebeurt tijdens en na een 112 melding: vanaf de procedures op de meldkamer tot de daadwerkelijke inzet en een oriëntatieoefening in een ruimte vol rook.

Het publiek kan de nieuwe communicatieapparatuur uit proberen, een vlucht maken met de hoogwerker en zich tegen een kleine vergoeding laten fotograferen in brandweertenue in of naast een brandweerwagen. Ook kunnen mensen de leefruimtes van de brandweermensen bezichtigen en zijn er rondleidingen.

Locatie Politie IJsselland: Politiebureau Koggelaan 8 in Zwolle Brandweer Zwolle: Kazerne Harm Smeengekade in Zwolle

Tijd aanvang: 10.00 uur einde: 16.00 uur