Gemeente Tytsjerksteradiel


Gemeente Tytsjerksteradiel geeft plakkers eigen ruimte

Burgum, 30 september 2005

Gemeenten worden regelmatig geconfronteerd met het illegaal plakken van affiches en posters. Om de wildgroei aan illegaal aangeplakte posters en affiches tegen te gaan, heeft de gemeente Tytsjerksteradiel een aantal aanplakborden en zuilen geplaatst. Burgemeester Polderman biedt het aanplakbord van Noardburgum (bij rotonde) op maandag 3 oktober (om 13.00 uur) officieel aan aan Dorpsbelang Noardburgum. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De affiches worden vaak op plaatsen geplakt waar dit niet toegestaan is en blijven vaak nog weken hangen na de aangekondigde activiteit. Het verwijderen van de posters en affiches kost de gemeente elke keer weer veel (gemeenschaps)geld.

Door het aanwijzen van borden en zuilen wordt het illegaal plakken gelegaliseerd. Gebeurt dit plakken toch op plaatsen waar het niet is toegestaan, dan wordt er aangifte van gedaan en worden de kosten verhaald op de organisatie die opdracht heeft gegeven om te (laten) plakken.

Om de borden ook netjes te houden, maakt de gemeente de borden om de twee maanden schoon. In Tytsjerksteradiel zijn aanplakborden geplaatst in Noardburgum, Burgum, Garyp en Gytsjerk. Hurdegaryp en Oentsjerk volgen nog. Aanplakzuilen zijn geplaatst in Eastermar, Hurdegaryp en Gytsjerk.

Contact
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het team Communicatie van de gemeente Tytsjerksteradiel: Karen de Jong, tel. (0511) 460 515
Bauke Jousma, tel. (0511) 460 517