Politie Groningen

Persberichten maandag 3 oktober 2005

Provincie Groningen 03-10-2005 -

Delfzijl: aanhouding diefstal fiets
De politie heeft zondagnacht een 20-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden voor de diefstal van een fiets. Getuigen hadden gezien dat de man een fiets meenam bij Station West in Delfzijl en waarschuwden de politie. Deze trof de man even later met de fiets, waarvan het slot was verbroken, in de omgeving aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Appingedam: man aangehouden voor poging diefstal fiets
Een 28-jarige inwoner van Appingedam is zondagavond bij het station in Appingedam aangehouden voor een poging tot diefstal van een fiets. De man was druk bezig met het doorzagen van het kabelslot toen agenten, die waren getipt, ter plaatse verschenen. Het betrof een bekende veelpleger. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Ten Boer, Provincialeweg N360 : aantal geregistreerde voertuigen: 1960, aantal overtredingen: 8 , hoogst gemeten snelheid:92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Adorp , N361 : aantal geregistreerde voertuigen: 1180, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Bedum , Eemshavenweg : aantal geregistreerde voertuigen: 1060, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Appingedam , N33 Noord : aantal geregistreerde voertuigen: 1060 , aantal overtredingen: 515, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Zuidhorn , N355 : aantal geregistreerde voertuigen: 750, aantal overtredingen: 70, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Garrelsweer: automobilist en inzittende gewond
Een 42-jarigeautomobilist uit Overschild en zijn 10-jarige dochter die bij hem in de auto zat, zijn zaterdag tegen middernacht gewond geraakt toen ze op de Hoekmeersterweg in Garrelsweer met hun auto tegen een boom botsten, waarna der auto in de sloot terechtkwam. Ze zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Delfzijl, maar konden daarna weer naar huis. Het ongeval gebeurde toen de auto in een flauwe bocht naar links in de rechter berm terechtkwam, waarna de bestuurder de controle over het voertuig verloor. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten: drie man aangehouden voor diefstal auto
Der politie heeft zondagmorgen drie mannen aangehouden voor diefstal van een auto. De drie waren op de Oostelijke Rondweg bij Winschoten met de auto in de sloot geraakt. Toen ze met behulp van een tractor de auto uit de sloot lieten halen, merkte de politie dat de auto op naam stond van een ander dan de drie die bij het ongeval waren betrokken. Bij navraag bleek de auto gestolen te zijn in Nieuwe Pekela. De drie, respectievelijk een 22-jarige man uit Nieuwe Pekela, een 25-jarige man uit Stadskanaal en een 21-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Hoogezand; vrachtauto te hoog voor spoorwegtunnel
Zaterdagmiddag bleek een vrachtauto, bestuurd door een 24-jarige inwoner van Hoogezand, te hoog te zijn voor de spoorwegtunnel op de Atlantakade in Hoogezand. Daardoor raakte de vrachtauto het dak kwijt op het moment dat de auto er onderdoor reed. Door de schok kwam de 24-jarige inzittende met zijn hoofd tegen de voorruit terecht, waardoor hij zijn neus brak. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De weg en de tunnel zijn enigszins beschadigd geraakt. De gemeente heeft de nodige maatregelen genomen.

stadse berichten volgen