Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht 03-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vuurwerk in beslag genomen

HOUTEN - Op vrijdag 30 september zijn twee mannen van 24 en 25 jaar uit Houten aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk.

Omstreeks 17.15 uur kwam bij het vuurwerkteam (een samenwerking tussen onder andere de politie van diverse korpsen uit het zuiden en de politiemilieudienst Utrecht) een melding binnen dat in een voertuig illegaal vuurwerk zou worden vervoerd. Op de Randhoeve troffen agenten het voertuig aan. Op de Oud Wulfseweg werd een stopteken gegeven. In de kofferbak van de auto werd een 100.000 klapper aangetroffen. Hierop werd de 25-jarige bestuurder uit Houten aangehouden. Een 24-jarige man ut Houten werd ontboden. Hij zou met de bestuurder mee naar België zijn geweest. Hij bleek in bezit te zijn van 4 zware vuurpijlen en een doos met 25 stuks knalvuurwerk. Op terugweg uit Belgie hadden zij 4 Chinese rollen afgegeven bij een woning aan de Randhoeve. Ook deze werden in beslag genomen. In totaal werden vijf 100.000 klappers, 4 zware vuurpijlen en 1 doos met 25 stuks knalvuurwerk in beslag genomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal fiets

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag op maandag is een 31-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van het plegen van een fietsendiefstal.

Omstreeks 01.25 uur reden agenten over de Dukatenburg en zagen daar dat een man een fiets met zich mee tilde. Hierop werd hij aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De herkomst van de fiets wordt onderzocht en hij is ingesloten voor verhoor.

Fietser gewond

VIANEN Op zondagavond is een 59-jarige fietser uit Nieuwegein gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.

Omstreeks 17.10 uur fietste hij op de Bentz Berg. Toen hij de westelijke parallelbaan wilde oversteken om het viaduct onder de A2 onder door te gaan, werd hij aangereden door een 26-jarige automobilist uit Vianen. De fietser is met onder andere schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van de partijen is vermoedelijk door het rode verkeerslicht gereden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.