Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 3 oktober 2005

Familiefilm KAMELEON 2 bekroond met Platina Film

De familiefilm KAMELEON 2 heeft 400.000 bioscoopbezoekers getrokken en is daarom bekroond met de Platina Film. De prijs is gisteren uitgereikt tijdens het 25e Nederlands Film Festival in Utrecht. Voorafgaand aan de vertoning van de film namen regisseur Steven de Jong en de tweeling Jos en Koen van der Donk de prijs in ontvangst uit handen van Marian Mudder.

Steven de Jong: "Twee keer Platina halen voelt en is erg uniek. We zijn ontzettend trots en blij dat we zo rijk worden beloond door het publiek".

Kameleon 2 is momenteel nog in 72 bioscopen te zien.

De Kameleonverfilmingen zijn gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Hotze de Roos (Uitgeverij Kluitman). In Kameleon 2 dreigen de bewoners van Lenten de dupe te worden van een op geld beluste aannemer die een snelweg en een villawijk wil aanleggen in het rustieke dorpje. Daarvoor zal ook het huis van Marieke, de beste vriendin van Hielke en Sietse, gesloopt moeten worden. De tweeling probeert hier op verschillende manieren een stokje voor te steken, maar of dit zal lukken...

DE SCHIPPERS VAN DE KAMELEON was in 2003 met 750.000 bezoekers de best bezochte Nederlandse film van het jaar en bereikte hiermee zowel de Gouden als Platina status.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Kameleon 2 is een film van Kameleon Producties en coproducent KRO. Bridge Entertainment Group en Independent Films brengen de film uit.

www.filmfestival.nl / www.goudenfilm.nl / www.dekameleonfilm.nl