Ingezonden persbericht


Bedrijf haakt in op overheidsbeleid 'consument moet zekerheid meer zelf inkopen':

funda introduceert funda HuisZeker

AMSTERDAM, maandag 3 oktober- funda en Genworth Financial lanceren vandaag funda HuisZeker, een woonlasten-verzekering die wooneigenaren de zekerheid geeft dat zij de hypotheeklasten kunnen blijven betalen in geval van ziekte of werkloosheid. Funda sluit met dit product direct aan op het overheidsbeleid waarbij de consument zekerheden zelf moet gaan inkopen. Het product wordt exclusief verkocht via NVM makelaars en daarmee samenwerkende intermediairs zoals De Hypotheekshop.

Funda en Genworth Financial introduceren funda HuisZeker in een periode dat de overheid zich meer en meer terugtrekt uit haar taak van zorg- en zekerheidsverlener en waarbij uitkeringen in geval van ziekte of werkloosheid teruggedrongen worden. Uniek van Funda HuisZeker is dat niet gekeken wordt naar arbeidsongeschiktheid (of gedeeltelijke arbeidsongeschikheid), maar simpelweg of iemand ziek is of niet. "Naar ons idee is deze nieuwe verzekering een ideale manier om zekerheid te bieden in tijden dat het minder gaat en de rekeningen van de hypotheek maar ook het gas, licht en water wel gewoon doorlopen", aldus algemeen directeur Marque Joosten van funda.

Huisbewoners kunnen de nieuwe funda HuisZeker-verzekering laten meefinancieren met de (nieuwe) hypotheek middels een koopsompremie. "Bij bepaalde banken krijgen consumenten bij het afsluiten van deze verzekering een rentekorting op hun hypotheek die kan oplopen tot 0.3%. In die gevallen worden de extra kosten van de meegefinancierde koopsom teniet gedaan door deze rentekorting.", aldus Joosten.

Voor verzekeringsmaatschappij Genworth Financial, de verzekeraar achter het product, is de samenwerking uniek: "In andere landen van Europa werken wij ook samen met partijen voor de marktbewerking maar dat zijn geen internetbedrijven. Voor de Nederlandse markt bleek funda de meest interessante partij; een sterk merk die veel bekendheid geniet bij huizenbezitters", aldus Michael van Pamelen, countrymanager voor Genworth Financial.

Funda HuisZeker is een verzekering die in geval van werkloosheid of ziekte maandelijks een uitkering doet en die (een deel van) de terugval in inkomsten opvangt. De poliskostenpremie van de verzekering wordt maandelijks voldaan gedurende de looptijd van de verzekering of kan ineens door middel van een koopsom betaald worden. De verzekerde is daarmee voor een periode van 5, 10, 15 of 20 jaar naar keuze verzekerd.

Alle informatie voor de consument over funda HuisZeker is te vinden op www.huiszeker.nl en www.fundafinance.nl. Naast een premiecalculator zijn op de productsite www.huiszeker.nl ook alle verkooppunten voor het product te vinden waaronder alle circa 190 vestigingen van De Hypotheekshop.

funda HuisZeker in het kort:


- geschikt voor werknemers en zelfstandigen

- geschikt voor huiseigenaren jonger dan 65 jaar
- maandlasten kunnen vanaf 250 euro tot maximaal 2000 euro verzekerd worden.
- verzekerde bedrag kan tussentijds gewijzigd worden
- duur van de verzekering kan 5, 10, 15, 20 jaar zijn
- bij het afsluiten is geen gezondheidsverklaring nodig
- jaarlijks is de verzekering te beeindigen met zeer gunstige restitutiemogelijkheden

Funda start tegelijkertijd funda finance, een informatieportal met een schat aan informatie over financiën rond de koop en verkoop van woningen.

Over funda NV
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders de makelaarsorganisatie NVM en Koninklijke Wegener. Funda is actief in de woningmarkt (funda.nl, fundadesign.nl) en de markt voor bedrijfsonroerend goed (fundainbusiness.nl) en faciliteert bij de aankoop, verkoop en verhuur van vastgoed.

Over Genworth Financial
Genworth Financial (NYSE: GNW) is een toonaangevende verzekeringsmaatschappij die voorziet in levensstijlbescherming, pensioenverzekeringen en investerings- en hypotheekverzekeringen aan meer dan 15 miljoen klanten en zij heeft kantoren in meer dan 20 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en meer dan een dozijn andere Europese landen. Voor meer informatie, bezoek http://www.genworth.com.