Ingezonden persbericht


Persbericht

MANAGEMENTINFORMATIE BIJ INTERPOLIS GLASHELDER

~ Verzekeraar bouwt nieuw data warehouse met Informatica s PowerCenter Advanced Edition ~

Nieuwegein, 3 oktober 2005 Interpolis marktorganisatie Schade Bedrijven, één van de vijf marktorganisaties van Interpolis Verzekeringen N.V., heeft onlangs Informatica s PowerCenter Advanced Edition aangeschaft om een geheel nieuwe data warehouse-omgeving in te richten. Alle applicaties draaien nu binnen één omgeving waardoor de gebruikers op een eenduidige manier managementrapportages uit dit data warehouse kunnen halen.

De marktorganisatie Schade Bedrijven richt zich binnen Interpolis op de Schadeverzekeringen voor bedrijven. Deze marktorganisatie voert één groot product in de markt, de Bedrijven Compact Polis. Onder deze ene polis vallen alle schadeverzekeringen die een bedrijf met Interpolis heeft afgesloten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een basisapplicatie en verschillende andere kleinere applicaties. Voor de informatie in de basisapplicatie werd in het verleden reeds een data warehouse ontwikkeld, maar voor de kleinere applicaties bestond dit nog niet. Omdat de basisapplicatie vorig jaar is gemigreerd naar een Windows NT met een SQL-omgeving, moest ook het data warehouse van omgeving veranderen. Deze gelegenheid is aangegrepen om een geheel nieuw, centraal data warehouse in te richten voor alle applicaties.

In dit centrale data warehouse worden onder andere gegevens geladen over verzekerden, verzekerde objecten, geïnde premies en betaalde schades. Met de analyses die deze marktorganisatie hieruit kan maken, krijgen ze inzicht in de opbouw van risicogroepen en klantgroepen, maar ook over ontvangen premies en betaalde schades. Het resultaat is een totaalbeeld van de portefeuille in samenstelling en rendement op diverse niveaus. Hierdoor is het mogelijk bij te sturen op premie en verzekeringsvoorwaarden. Op basis van deze analyses kunnen verantwoorde managementbeslissingen worden genomen, kosten worden bespaard en concurrentievoordeel behaald. Naast de voordelen van de nieuwe functionaliteit is er door de gecentraliseerde opslag veel minder menskracht nodig voor de verwerking van data,wat aanzienlijke kostenbesparingen met zich meebrengt.

Gerard Janssen, project manager bij Schade Bedrijven, licht de keuze voor Informatica nader toe: Na een uitgebreid selectieproces, waarin we begonnen met 48 selectiecriteria, hebben we uiteindelijk voor Informatica gekozen. Een belangrijke factor voor deze keuze was dat onze moedermaatschappij Rabobank reeds positieve ervaringen heeft met Informatica. Ook zij zijn tevreden over PowerCenter Advanced Edition. Zodra wij het data warehouse volledig hebben ingericht, gaan we onderzoeken of we PowerCenter ook kunnen gebruiken voor andere data migratietrajecten die momenteel lopen binnen Interpolis. Ook daar valt nog een grote efficiëntieslag te maken, aangezien informatie nu nog veelal handmatig wordt uitgewisseld.

De Schade Bedrijven-marktorganisatie van Interpolis is een goed voorbeeld van wat organisaties kunnen bereiken met een data warehouse , aldus Erik Jan ten Bruggencate, country manager bij Informatica Nederland. Door gegevens uit de verschillende applicaties samen te brengen en te analyseren, beschikt Interpolis over een schat aan informatie. Wij zijn er bijzonder trots op dat na het intensieve selectietraject de keuze van Interpolis op ons platform is gevallen. Dit onderstreept dat onze oplossingen de boventoon voeren op de enterprise data integratiemarkt, zowel qua functionaliteit als qua gebruiksgemak.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een marktleider op het gebied van software voor enterprise data integratie. Dankzij Informatica s producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.200 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica voor al hun behoeftes op het gebied van enterprise data integratie.

Over PowerCenter Advanced Edition

PowerCenter Advanced Edition is het meest krachtige platform voor enterprise data integratie op de markt. Het verrijkt het standaard data-integratieplatform met functionaliteit voor metadata-analyse, data-ready rapporteren, voordelige grid computing en team-based development. Met PowerCenter Advanced Edition kunnen bedrijven de voordelen gaan ervaren van één platform dat geschikt is voor de gehele data-integratiecyclus. Het helpt hen productiviteit te verhogen en de onderhoudskosten te minimaliseren.

###

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met:

Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040-2354600
E-mail:cathelijnev@lewispr.com

###

Notitie: Informatica is een geregistreerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of handelsnamen zijn van de respectievelijke eigenaren.

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com