Ingezonden persbericht


8fcfb6.jpg

PERSBERICHT

ADT introduceert een 'slimme' bronbeveiligingsoplossing voor detaillisten

Capelle aan den IJssel, 3 oktober 2005 -ADT, 's werelds grootste leverancier van elektrronische beveiligingsoplossingen, heeft een nieuw bronbeveiligingsconcept ontwikkeld: de Sensormatic SuperTag VST (Visual Source Tag). Deze hardtag is een eenmalig te gebruiken beveiligingselement dat tijdens het productieproces aan het product wordt bevestigd. Met deze oplossing hebben detaillisten een effectief wapen in handen in de strijd tegen voorraadverlies en diefstal. De Sensormatic SuperTag(TM) VST werd vandaag geïntroduceerd op de beurs Criminaliteit in Retail te Nieuwegein.

De kosten van het aanbrengen van een elektronische hardtag voor artikelbeveiliging (EAS) in de winkel liggen tussen de Ð" 0,15 en Ð" 0,25 per tag en soms zelfs hoger. Retailers zoeken daarom mogelijkheden om de kosten van dit handmatig aanbrengen van tags te verlagen. De Sensormatic SuperTag(TM) VST (Visible Source Tag) biedt retailers een kosteneffectieve manier om een breed assortiment artikelen, zoals kleding, te beschermen tegen diefstal.

John Flanderhijn, Manager Business Development in Nederland: 'Deze voordelige, eenmalig te gebruiken hardtag is geschikt voor uiteenlopende retailers, zoals warenhuizen, boetieks, lingeriewinkels, discounters en sportwinkels. De SuperTag(TM) VST is klein en licht en kan daardoor een breed scala aan kledingstukken beveiligen, ook kledingstukken gemaakt van delicate stoffen. De tags zijn door een clamp-mechanisme slechts eenmalig te gebruiken. Wanneer de tag wordt ontkoppeld bij de kassa, wordt het mechanisme dat de pin op zijn plaats houdt permanent buiten werking gesteld. Winkeliers kunnen deze eenmalige tag via hun normale afvalverwerkingsprocedure opruimen.'

'Het verminderen van voorraadverlies blijft prioriteit, maar steeds meer bedrijven wensen ook dat de goederen al beveiligd in de winkel aankomen', aldus Flanderhijn. 'Tot nu toe was dit niet goed mogelijk. Maar met de SuperTag VST kan het wel. De tag wordt aangebracht tijdens de fabricage, zodat in de winkel geen tijd meer hoeft te worden besteed aan het aanbrengen van de traditionele hardtags. Daarbij komt dat de goederen kant-en-klaar arriveren en gelijk de winkel in kunnen. Dit reduceert de kans op mogelijke verliezen doordat een artikel niet in de winkel hangt.'

De SuperTag VST is ontwikkeld, geproduceerd en grondig getest volgens nauwgezette standaards. De tag werkt met alle UltraMax Elektronische Artikel Beveiligingssystemen en alle ontkoppelaars van het SuperTag-platform (elektronische en handbediende versies).

= = =

Opmerking voor de redactie

ADT, onderdeel van Tyco Fire & Security, ontwikkelt, installeert en onderhoudt elektronische beveiligingssystemen voor de detailhandel, bedrijven en overheden en alarm- en detectiesystemen voor huisbeveiliging. Het productportfolio van ADT bevat onder andere alarmsystemen en geïntegreerde beveiligingstoepassingen die toegangscontrole, CCTV, elektronische artikelbewaking en source tagging koppelen. Ze worden gebruikt om dieven af te schrikken en mensen, goederen en eigendommen te beschermen. Voor meer informatie over ADT kunt u contact opnemen met Cynthia Bijloo, Marketing & Communicatie Manager, 010-2584848.