Politie Flevoland

Overval op Dooworld in Opsporing Verzocht

Almere 03-10-2005 - Het Avro-programma Opsporing Verzocht besteed dinsdagavond 4 oktober aandacht aan de gewapende overval op Dooworld, een casino in het centrum van Almere Stad.

Overval

In de nacht van zondag op maandag, 19 september jl. drongen vijf nog onbekende, gemaskerde mannen het pand binnen. Er waren op dat moment geen klanten meer in de zaak. De mannen bedreigden drie medewerkers met vermoedelijk vuurwapens. Ze bonden hen vast en haalden vervolgens geld uit speelautomaten en de kassa. Ze gingen er uiteindelijk te voet vandoor, in de richting van de Stedenwijk.

Nadat de medewerkers zichzelf hadden bevrijd, sloegen ze alarm. De politie is meteen een onderzoek gestart om te achterhalen wie de daders zijn. De technische recherche heeft diverse technische sporen kunnen veiligstellen.

Getuigen en tips

De politie is op zoek naar getuigen. In Opsporing Verzocht zullen verschillende details van de overval aan de orde komen in de vorm van een reconstructie. Heeft u iets gezien of gehoord? Of beschikt u over informatie die van belang kan zijn voor het politieonderzoek? De districtsrecherche in Almere stelt het zeer op prijs als u zich meldt. Dat kan bij het hoofdbureau aan de Baljuwstraat of telefonisch via 0900-8844 (vragen naar de districtsrecherche in Almere). Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

U kunt ook bellen naar aanleiding van de uitzending. Opsporing Verzocht zal op de avond van de uitzending een telefoonnummer bekend maken waarop getuigen en tipgevers kunnen bellen.