Ingezonden persbericht

Amsterdam 2006 over 400 jaar Rembrandt van Rijn

AMSTERDAM, 20051003 -- In 2006 viert Amsterdam dat Rembrandt van Rijn, Nederland's wereldberoemde schilder uit de Gouden Eeuw, het levenslicht zag. De stad herdenkt dit met diverse evenementen en tentoonstellingen naar aanleiding van het uitgeroepen themajaar. Het programma omvat speciale activiteiten die de vele verrassende facetten van de Hollandse meester laten zien. Zo zijn er niet alledaagse exposities in de verschillende musea te bezichtigen, kan er een nieuwe stadswandeling geboekt worden en laat het Rembrandthuis een aangepaste collectie zien.


De stadswandeling die ter gelegenheid van Rembrandt400 wordt georganiseerd, is een initiatief van organisatiebureau Top Tours. Tijdens de rondleiding neemt een gids de deelnemers mee naar de bijzondere plekken uit het leven van de geprezen kunstenaar. De naam Rembrandt is onlosmakelijk met de Nederlandse 'Gouden Eeuw' verbonden toen Amsterdam zich in korte tijd ontwikkelde tot een van de rijkste steden ter wereld. Deze excursie is dan ook een gevarieerde kennismaking met de locaties waar Rembrandt zijn sporen heeft nagelaten. De Oude Kerk, de Waag, het Paleis op de Dam -het voormalig stadhuis-, de Westerkerk en uiteraard het Rembrandthuis - waar hij ruim 20 jaar woonde en werkte. Een bezoek aan dit museum met de vele werken van de schilder en het atelier is niet te ontberen.

Meer informatie over het nationale themajaar is te vinden op de website
www.rembrandt400.nl. Naast verschillende programma's in Amsterdam geeft de website ook het programma in Leiden weer, de geboortestad van Rembrandt. De stadswandelingen kunnen reeds vanaf eind 2005 geboekt worden bij Top Tours (www.toptours.nl). Zij bieden naast het Rembrandt programma ook andere excursies en arrangementen welke de geschiedenis, cultuur en trends van Amsterdam propageren.



Amsterdam Top Tours