Politie Zuid-Holland-Zuid

03/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-10-2005 - Persberichten District I

HARDLEERS
DORDRECHT De politie heeft zondagavond twee mannen van 25 en 35 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Celebesstraat. Agenten wilden het voertuig waarin de mannen reden controleren op de Steegoversloot. De 25-jarige bestuurder negeerde echter een stopteken. Na een korte achtervolging kon het voertuig tot stilstand worden gebracht. De 25-jarige werd aangehouden omdat hij voor de zoveelste keer zonder geldig rijbewijs reed. De 35-jarige bijrijder werd in vrijheid gesteld. De 25-jarige werd ingesloten. In de auto werden twee messen, een bivakmuts en een koevoet aangetroffen. De wagen en aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

MISHANDELING
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft zondagavond 2 oktober een 44-jarige man aangehouden in een woning aan de Duizendschoon. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn dochter (18). Hij zou haar hebben geslagen en bij de keel hebben gegrepen. Dit gebeurde na een woordenwisseling. De man werd ingesloten. De 18-jarige overweegt aangifte te doen tegen haar vader.

MISHANDELING
DORDRECHT De politie kreeg op zondagavond 2 oktober de melding van een conflict in een woning aan de Frank van der Goesstraat. Ter plaatse hoorde de politie een vrouw huilen. Ook was er een man in de woning. Aan meerdere verzoeken van de politie om de deur van de woning open te doen, werd geen gehoor gegeven. De deur werd daarop ingetrapt. De 18-jarige vrouw in de woning had diverse verwondingen. Ze verklaarde een handgemeen te hebben gehad met haar 21-jarige vriend. Daarop werd hij aangehouden. De vrouw wilde geen aangifte doen. Desalniettemin werd de man wel aangehouden aangezien het hier een huiselijk geweldzaak betreft.

AANRANDING 9-JARIG MEISJE IN OPSPORING VERZOCHT DORDRECHT Op dinsdagavond 4 oktober wordt om 20.30 uur in het programma Opsporing Verzocht op Nederland 2 aandacht besteed aan een onderzoek van de Politie Zuid-Holland-Zuid. De herhaling is op woensdagmiddag 5 oktober om 16.10 uur op Nederland 1.

Op donderdag 8 september j.l. werd omstreeks het middaguur een 9-jarig meisje aangerand in een van de flats aan de Halleyweg in Dordrecht. Het meisje fietste van school naar huis. Op de kruising Galileilaan/Planetenlaan stopte naast haar een man op een brommer. Hij had een opvallend blauwe helm op. De man reed ook naar de flat waar het meisje woont. Hij stapte samen met haar de flat binnen waarna hij haar in de lift aanrandde.

Na een uitgebreid buurtonderzoek is de politie nog op zoek naar werklui die op dat moment in de flat aanwezig waren en aanvullende informatie kunnen verstrekken omtrent de verdachte. Ook is de politie op zoek naar een vrouwelijke getuige die samen met het meisje en de verdachte stond te wachten bij de kruising Galileilaan/Planetenlaan om over te steken richting Keplerweg. De politie hoopt dat deze getuige contact opneemt met de Politie Zuid-Holland-Zuid. Zij zou ook mogelijk nuttige informatie kunnen geven omtrent de verdachte.

De getuigen en mogelijk andere personen die iets gezien hebben of meer weten van dit incident/deze verdachte worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

Met betrekking tot het signalement van de verdachte wordt verwezen naar de uitzending van Opsporing Verzocht. Daarin zullen camerabeelden te zien zijn van de verdachte. De politie hoopt dat de verdachte aan de hand van de beelden herkend wordt door de kijkers.