1e persbericht van maandag 3 oktober 2005

Eindhoven 03-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

Een man van 47 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op het 18 Septemberplein. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor op Neckerspoel een fiets weggehaald zou hebben. Tegen de man is na zijn aanhouding proces-verbaal opgemaakt, waarna hij weer is heengezonden.

Eindhoven: Man betrapt bij stelen van autospiegels

De politie heeft maandag om 1.50 uur op de Hofdijkstraat een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij werd betrapt toen hij bezig was autospiegels te stelen. De politieagenten zagen dat bij tien autos de spiegels waren gestolen dan wel beschadigd. De Eindhovenaar is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Veroorzaker geluidsoverlast aangepakt

De politie heeft maandag om 3.30 uur in de Lijsterstraat een 47-jarige Helmonder aangehouden die in zijn buurt voor flinke geluidsoverlast zorgde. De man wist kennelijk dat de politie gewaarschuwd was en hij barricadeerde daarom de deuren van zijn woning. Bij de man had de politie in het verleden al eerder geluidsapparatuur in beslag genomen. Hij was door de politie gewaarschuwd dat bij geluidsoverlast zijn apparatuur opnieuw in beslag genomen zou worden. Politieagenten moesten de gebarricadeerde deuren openbreken om de woning binnen te kunnen. De man is aangehouden en de apparatuur is weer in beslag genomen.

Someren: Man raakt rijbewijs kwijt na aanrijding

Een man van 34 jaar uit Asten is zondagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Nieuwendijk. Hij was kort daarvoor op de kruising met de Kerkendijk met zijn auto tegen een voor hem rijdende motor aangereden. Dat gebeurde nadat de bestuurster van de motor, een vrouw van 35 jaar uit Leende, moest remmen. Niemand raakte gewond. Uit onderzoek bleek dat de man een alcoholpromillage van ruim 1,60 had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.