Nederlander kan nu online zijn spirituele erfenis vastleggen

Stichting mijnerfenis

Persbericht 3 oktober 2005

Elke Nederlander kan nu online zijn spirituele erfenis vastleggen.

Woerden - MijnErfenis.nl is begaan met het laten voortbestaan van de virtuele en spirituele erfenis van elke Nederlander. Daarom stelt MijnErfenis.nl een internet portal ter beschikking waar een ieder laagdrempelig zijn leven in kaart kan brengen. Berichten voor nabestaanden worden nagelaten en herinneringen gedeeld. Tevens biedt MijnErfenis.nl de mogelijkheid de laatste wensen zoals muziek en genodigden tijdens de uitvaart vast te leggen en laatste gedachten of een kostbare persoonlijke mededeling voor kinderen of kleinkinderen na te laten. De aanleiding voor dit initiatief waren een aantal emotionele familie gebeurtenissen bij de oprichters, op 8 oktober een jaar geleden.

Op interactieve manier interviewt MijnErfenis.nl de deelnemer over zijn of haar leven waarbij allerlei belangrijke onderwerpen aan bod komen zoals de jeugd, liefde, familie, huisdieren carrière, hobby's en kinderen. Bij elke belangrijke gebeurtenis kunnen foto's geplaatst worden waardoor een levensboek ontstaat. Hiervoor is een koppeling met Google Image Search gerealiseerd om eenvoudig foto's te zoeken. Het persoonlijke levensverhaal wordt op persoonlijk niveau aan nabestaanden vrijgegeven.

Eenvoudig kunnen overzichten gemaakt worden van levensmotto's, muziek, recepten en belangrijke personen zoals familie en vrienden. Er is ook een biechthoek aanwezig om schoon schip te maken. MijnErfenis.nl zorgt op integere wijze voor de verzending van berichten voor later.

De deelnemer heeft de mogelijkheid zijn of haar erfenis vrij te geven op een vast moment in de toekomst of als hij of zij er niet meer is. MijnErfenis.nl maakt een vertrouwenscertificaat aan welke de deelnemer aan een vertrouwenspersoon dient te overhandigen. Deze persoon krijgt het vertrouwen om volgens de specifieke wensen van de deelnemer de erfenis vrij te geven. Op persoonlijk niveau kan dan de spirituele erfenis ingekeken worden.

Nabestaanden kunnen op elke moment op de homepage van www.mijnerfenis.nl kijken of er een erfenis van hun geliefde beschikbaar is en op welk moment deze vrijkomt. Alleen de vertrouwenspersoon is in staat de erfenis vrij te geven volgens wensen van de deelnemer. Om verkeerd gebruik van een virtuele erfenis te voorkomen biedt MijnErfenis.nl de mogelijkheid om gratis een erfenis te authenticeren. Dit betekent dat de nabestaanden een bepaalde zekerheid krijgen over de echtheid van de erfenis.

Stichting MijnErfenis garandeert dat de spirituele erfenis in de toekomst behouden zal blijven.

www.mijnerfenis.nl


---
Persinformatie

Stichting Mijnerfenis
T.a.v. Edwin van Ijzendoorn
Helsinkilaan 6
3446 AH Woerden

0348 484965

06 28954774

06 28679036