RTL Group


RTL Nederland en RTL 4 weer onbetwist marktleiders in september

Sterke start van family of stations RTL4, 5 en 7

RTL Nederland gaat het nieuwe televisieseizoen sterk van start. De recent gelanceerde family of stations RTL 4, RTL 5 en RTL 7 toont in de maand september direct haar kracht. RTL 4 is met een marktaandeel van 17,2% in de doelgroep boodschappers van 20 tot 49 jaar weer onbetwist marktleider. Het station won met glans de slag om de vooravond waar ondermeer RTL Boulevard en Editie NL nog steeds miljoenen kijkers aan zich binden. Ook was RTL 4 zeer succesrijk met de verrassende en populaire nieuwkomers Dancing With The Stars en 4 In Het Land. Het nieuwe RTL 5 ontwikkelt zich voorspoedig in de richting van de tweede grote publiekszender van RTL met een marktaandeel van 8,4 % in de doelgroep 20- tot 34-jarigen. Dit is ondermeer te danken aan de sterke start van het dagelijkse Jensen!, het live eredivisie voetbal op vrijdag en de succesvolle programmering in de vooravond. RTL 7, de jongste telg uit de familie, vervult de taak van aanvullende zender uitstekend met een marktaandeel van 4,7% bij mannen van 20 tot 49 jaar. De vrijdagavondfilms en Sport, Levensgevaarlijk dragen hier in belangrijke mate aan bij. Het gezamenlijke marktaandeel van de family of stations bedroeg in de maand september 28,5%, waarmee RTL Nederland wederom veruit marktleider in de Nederlandse televisiemarkt is. Ook over de periode januari tot en met september van dit jaar laten de RTL-zenders de concurrentie ver achter zich met een gezamenlijk marktaandeel van 30,3%.

Kenmerkend voor het succes van RTL Nederland bij de start van dit nieuwe seizoen is het toegenomen aantal RTL-programmas in de top 25 van best bekeken programmas in september. Maar liefst tien van de 25 best scorende programmas zijn van RTL. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar. Bovendien bekleden de RTL-programmas GTST en Dancing With The Stars de tweede en derde plaats in de top drie, na de WK kwalificatiewedstrijd Nederland-Andorra. De andere zendergroepen SBS Groep, de publieke omroep en Talpa leveren respectievelijk vier, acht en drie programmas in de top 25. Dit zijn voor het merendeel voetbalwedstrijden. RTL daarentegen domineert de top 25 met tien verschillende, van sport onafhankelijke publieksfavorieten.

De komende weken gaat bij RTL nog een groot aantal programmas van start, waaronder nieuwe afleveringen van Baantjer, Nederlandse afleveringen van EHBO: Eerste Hulp Bij Opvoeden en de derde reeks Idols op RTL 4. Op RTL 5 beginnen binnenkort ondermeer nog Herman den Blijker: Herrie In De Keuken, Lieve Patty, Bureau Misdaad en De Bal En De Liefde.


---

___________
Noot aan de redactie: bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met Jacqueline Hekkers, Jaap Paulsen of Karin Bouwknegt, persdienst RTL Nederland via tel. 035 6 718 525.

© 2005 RTL Nederland / IP