Gemeente Leeuwarden

Sluiter Sluiter

Leeuwarden bruist!

Bron: Gemeente Leeuwarden (03-10-2005) Leeuwarden bruist! En dat was te merken tijdens de Woonmanifestatie van zaterdag 1 oktober.
Maar liefst 10.000 bezoekers bezochten de Woonmanifestatie die in en om het Stadhuis plaatsvond. Uit reacties van bezoekers bij de stands, schat de organisatie dat ook enkele honderden bezoekers van buiten Friesland het festival hebben bezocht.

Wethouder Roel Sluiter (Volkshuisvesting) opende de Woonmanifestatie op ludieke wijze door het onthullen van een grote slagroomtaart met daarop het logo van de Woonmanifestatie. Vervolgens blies hij op een grote hoorn waardoor een paardenkar met bezoekers zijn eerste route reed langs de verschillende woonlocaties. Een bijzondere actie van deze dag was dat bezoekers vanaf het festivalterrein gratis kaarten konden versturen naar bekenden en familie buiten Leeuwarden en ze uit te nodigen de Friese hoofdstad te bezoeken.

Op overdekte ´woonpleinen´ presenteerden makelaars, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en architecten de Friese hoofdstad aan het publiek als de stad waar elk huis een thuis is. Vooral in de loop van de middag vonden vele bezoekers hun weg naar het Hofplein en werden de stands druk bezocht.