Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol biedt passagiers volop Oosterse gerechten

Met een traditionele leeuwendans is vandaag in Lounge 2, naast het begin van de D-pier, de officiële opening gevierd van een authentieke Noodle Bar. Met deze dans, begeleid door Chinese trommels, vierde Amsterdam Airport Schiphol de opening van haar vijfde Oosterse eetgelegenheid.

De Shirasagi Noodle Bar heeft een typische Aziatische uitstraling. Passagiers zullen zich in Zuid-Oost Azië wanen. Net zoals in China of Vietnam kan men hier terecht voor noedel-soep met kip, zalm, vlees of garnalen. Ook voor vegetarische reizigers zijn er noedels. Vanzelfsprekend hoort bij de noedelsoep Japanse of Chinese thee of sake. Net zoals op een straathoek in Kuala Lumpur of Bejing, worden de gerechten geserveerd aan het buffet en zijn er statafels. Voor culinaire genieters zijn er zitplaatsen in de directe omgeving van de Noodle Bar.

Met de Noodle Bar wil Amsterdam Airport Schiphol inspelen op de wens van veel passagiers naar Oosterse, lichte gerechten. Niet alleen groeit het aantal Aziatische passagiers nu er steeds meer reismogelijkheden zijn vanuit China, maar ook bij Europese passagiers zijn Oosterse gerechten in trek. De banden tussen Nederland en China worden in de eerste week oktober nauwer aangehaald. In deze China Golden Week besteedt Amsterdam Airport Schiphol extra aandacht aan Chinese reizigers door middel van speciale services en activiteiten.

Sushi en Hot Wox
Overstappende en vertrekkende passagiers konden al enige tijd genieten van Sushi en Hot Wox. De Sushi Bar, eveneens in Lounge 2, is al een paar jaar een groot succes. Hier bereidt een Japanse kok ter plekke verschillende soorten sushi en sashimi. Hot Wox serveert rijst met knapperige en pikante groenten of vlees uit de wok in de Food Courts van Lounge 2 en Lounge 1.

De Sushi Bar en de Noodle Bar worden geleid door het Haagse bedrijf Shirasagi, partner van HMSHost. HMSHost is de grootste horeca-exploitant in de terminal van Amsterdam Airport Schiphol en runt onder meer de Food Courts in Lounge 1 en Lounge 2.

Ook voor medewerkers, treinreizigers en afhalers
Ook medewerkers of bezoekers die niet op reis gaan, kunnen genieten van een Oosterse maaltijd. Naast Per Tutti en tegenover Burgerking is sinds dit voorjaar Yam Yam gevestigd. Bij Yam Yam kan men kiezen uit gezonde Chinese, Indische en Thaise gerechten. Deze worden geserveerd in een karakteristieke kartonnen beker. Voor bezoekers 'on the go' worden de gerechten ter plekke warm gemaakt.

Yam Yam is van oorsprong een echt Chinees familiebedrijf en heeft tevens vestigingen in Den Haag CS en de stations van Delft en Leiden.

China week op Schiphol
De eerste week van oktober staat heel Schiphol in het teken van China. Passagiers uit China krijgen in deze week extra aandacht. Er zijn See Buy Fly folders in de Chinese taal, en in het casino is een Chinese speeltafel ingericht. Op de website van Schiphol is speciaal voor de Chinese reiziger informatie in de eigen taal beschikbaar.

De China Golden Week activiteiten op Schiphol vallen samen met de Chinese evenementen die Nederland organiseert in de maand oktober, waaronder het culturele Amsterdam China Festival, waarvan Schiphol Group hoofdsponsor is. Ook neemt Schiphol Group deel aan een tweedaags congres over de economische betrekkingen tussen de twee landen. Veel bezoekers van deze evenementen zullen in oktober via Schiphol reizen.



Voor meer informatie of een digitale foto van de Chinese Leeuwendans: Schiphol Group Persvoorlichting, telefoon 020 601 2673

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl