Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Easynet integreert breedbandnetwerk, dienstenportfolio en processen Novaxess, Ision en Easynet gaan verder als Easynet Nederland B.V.

Amsterdam, 3 oktober 2005 - Easynet, de zakelijke Europese telecomprovider met een eigen breedbandnetwerk, heeft de integratie van Novaxess, Ision en Easynet Group Nederland succesvol afgerond. De combinatie gaat voortaan verder onder één naam: Easynet Nederland B.V. De afgelopen 12 maanden heeft Easynet benut om een uniform dienstenportfolio te ontwikkelen, de eigen breedbandnetwerken verder te integreren, en processen en systemen te stroomlijnen. Begin 2005 resulteerde dit al in de ISO 9001:2000-certificering, een certificaat dat wordt toegekend aan bedrijven die hun klantgerelateerde processen op structurele wijze continu verbeteren.

Managing Director Arjen Berendsen: "Het nieuwe Easynet is klaar voor de toekomst, zowel op technologisch gebied als qua inrichting van onze organisatie. Onze strategie blijft erop gericht de zakelijke markt te voorzien van de beste en meest innovatieve breedbandcommunicatieoplossingen, ondersteund door onze professionele medewerkers die erop gericht zijn om optimale service en advies te verlenen."

Easynet heeft het afgelopen jaar aanzienlijk geïnvesteerd in het eigen breedbandnetwerk. Zo werden de netwerken geïntegreerd en voorbereid voor toekomstige breedbandtoepassingen en technologieën. Het hebben van een eigen Europees breedbandnetwerk is een vitaal onderdeel van de bedrijfsstrategie van Easynet. Easynet wil namelijk end-to-end-garanties over de performance van haar diensten kunnen bieden. Ook ten aanzien van netwerkbeveiliging is een eigen besloten netwerkinfrastructuur van groot belang, bijvoorbeeld als het gaat om een internationaal IP VPN. Het Europese Easynet MPLS-netwerk vormt dan ook de basis van veel goed beveiligde Wide Area Network-oplossingen van internationaal opererende organisaties. Daarnaast heeft Easynet niet stilgezeten op het gebied van innovatie. In het voorjaar van 2005 werd een onderzoek afgerond naar de mogelijkheden van snellere symmetrische breedbandverbindingen. Nog deze maand zal Easynet bekendmaken welke nieuwe breedbanddienst ze zal gaan lanceren op de Nederlandse markt.

Over Easynet
Easynet is de pan-Europese telecomprovider met een eigen breedbandnetwerk, die zich uitsluitend richt op de zakelijke markt. Als gedreven en pragmatische provider is Easynet erop gericht specifieke klantwensen te vertalen naar flexibele oplossingen. Opgericht in 1994 in Engeland en in 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange, is Easynet uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen in acht landen in Europa (Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België, Zwitserland en Nederland). Dankzij het uiterst moderne IP-netwerk en de expertise van meer dan 1.100 medewerkers is Easynet in staat op zowel nationale als Europese basis bedrijven te voorzien van diensten voor breedbanddatacommunicatie, telefonie, hosting en security. Easynet Nederland is gevestigd in Amsterdam en heeft 150 medewerkers.