Ingezonden persbericht


PromOcean kiest voor outsourcing bij Inter Access

SAP-omgeving ondergebracht op On Demand-platform Inter Access

Hilversum, 3 oktober 2005 - PromOcean, leverancier van promotionele artikelen aan Fortune 500-bedrijven, heeft het technisch en functioneel beheer van zijn SAP-omgeving ondergebracht bij IT-dienstverlener Inter Access. De samenwerking startte in februari 2005 met de levering van een ontwikkelomgeving voor SAP R/3 en SAP CRM. Op basis hiervan was PromOcean in staat binnen vijf maanden aan de vraag van een grote Nederlandse bierbrouwer te voldoen: een volledig operationele back-office en webshop ter ondersteuning van de merchandising. PromOcean heeft de SAP-omgeving en de bijbehorende infrastructuur voor een periode van drie jaar bij Inter Access ondergebracht.

PromOcean ontwerpt en produceert gepersonaliseerde promotionele artikelen waarmee bedrijven het imago van hun merken kunnen versterken. Snelheid en betrouwbaarheid waren voor het bedrijf bepalend om Inter Access als partner te kiezen. Door de snelle beschikbaarheid van de SAP-omgeving kon PromOcean in korte tijd het gehele fulfillment-proces voor de Nederlandse bierbrouwer insourcen. Bovendien kan het bedrijf, door de flexibiliteit en schaalbaarheid, zijn klantenkring van Fortune 500-bedrijven nu verder uitbreiden. PromOcean verzorgt de complete merchandising voor de A-merken van deze bedrijven via webshops: van voorraadbeheer en distributie tot en met levering.

"Voor de bierbrouwer moesten we binnen vijf maanden een webshop én een volledig operationele back-office in de lucht hebben", zegt Gijs van Arken, Director Strategic Accounts bij PromOcean. "Samenwerking met een IT-dienstverlener die snel schakelt, kwaliteit levert en de vereiste kennis heeft, was daarom van essentieel belang. Inter Access onderscheidt zich daarin duidelijk van andere aanbieders en heeft bovendien een breed en flexibel dienstenpakket. Mede dankzij hun ondersteuning en inzet hebben we van dit project een succes kunnen maken en verwachten we onze dienstverlening snel en effectief verder te kunnen uitbreiden."

De SAP-oplossing is geleverd op het On Demand-platform, de utility computing-omgeving van Inter Access. Nu de back-office en de webshop van de bierbrouwer operationeel zijn, draagt Inter Access zorg voor het technische en functionele beheer van de SAP-omgeving. Om de kernactiviteiten de volle aandacht te geven, heeft PromOcean ervoor gekozen om alle IT-activiteiten uit te besteden aan een partner die over alle vereiste kennis beschikt. Met Inter Access als partner is PromOcean in staat bedrijfsprocessen te optimaliseren door de gerichte inzet van IT-oplossingen.

###

Over PromOcean
PromOcean ontwerpt en produceert gepersonaliseerde promotionele artikelen waarmee bedrijven het imago van hun merken kunnen versterken. Onder de klanten van PromOcean zijn verschillende Fortune 500-bedrijven. Kortgeleden is PromOcean overgenomen door de Li&Fung Trading Group, één van de belangrijkste handelsmaatschappijen in consumentenproducten wereldwijd. De overname schept voor beide bedrijven nieuwe mogelijkheden voor uitbreiding van hun dienstverlening aan grote internationale ondernemingen.

Over Inter Access
Inter Access is strategisch partner en dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). ICT is een onmisbaar instrument om waarde te creëren in een dynamische economie waarin snelheid, efficiency, klantgerichtheid en flexibiliteit de randvoorwaarden vormen. Om dit instrument goed in te zetten, beschikt Inter Access over kennis van zowel technologie als zakelijke processen. Dit vertaalt zich in een breed portfolio van oplossingen die onze relaties helpen succesvoller in hun business te zijn. Naast de levering van oplossingen is Inter Access ook een innoverende partij op het gebied van On Demand, het leveren van ICT-diensten op afstand. En dat voornamelijk in de branches handel en industrie en in de publieke sector. Naast deze branches heeft Inter Access kennis van en ervaring met de financiële markt. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen, ontworpen met specifieke aandacht voor beheer: Think, Build, Implement & Operate. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.