Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CULTURELE EN HIPPE HOTSPOT

MIES BOUWMAN OPENT NIEUWE SPRANKELENDE SPANT! IN BUSSUM

Bussum, 3 oktober - Met een knallende galamanifestatie heeft het totaal vernieuwde Spant! afgelopen zaterdagavond de deuren heropend. De naamsverandering, van Het Spant vroeger naar Spant! nu, maakt duidelijk dat Bussum er met de verbouwing een evenementen-, congres en theatercentrum met een spetterend én ander karakter bij heeft gekregen: modern en flitsend met een up-to-date uitstraling.

Stoel voor het leven
De grande dame van de Nederlandse televisie, Mies Bouwman, opende Spant! waar zij in haar hoogtijdagen haar populaire televisieprogramma 'In de Hoofdrol' opnam. Als 'hartsvriendin' van het centrum ontving zij meteen haar eigen theaterstoel inclusief naamplaatje voor het leven. "Een theater met een uitroepteken dat is het zeker geworden! En wat een vertrouwd gevoel om Charles bij de entree te treffen, want er is niemand zo onverbrekelijk verbonden aan het oude Spant als hij", zegt de stralende Mies. Het theater verwierf ooit ook landelijke bekendheid door de opnames van andere befaamde televisieprogramma's als 'Stuif es in' met Ria Bremer en de beroemde 'Willem Ruis Lotto Show'. Met de ingrijpende verbouwing, die tien weken duurde en 2,3 miljoen euro kostte, heeft Nederland er nu een culturele en hippe hotspot bij.

Spraakmakend
Spant! heeft het wat stoffige karakter dat het de afgelopen jaren had gekregen, volledig van zich afgeschud met spraakmakend design meubilair, eigentijdse kunst aan de muur, frisse kleuren en een nieuwe verrassende filosofie. Theaterdirecteur Willem Smit (33), de initiatiefnemer van het project: "Ik wilde het helemaal anders, van entree tot uitgang, van brochure tot suikerzakjes. Alle pluche theaterspullen eruit, groene en grijze accenten en 1001 brandende kaarsen erin. Een goed theater is een ontmoetingsplaats, waarbij het gaat om interactie tussen gelijkgestemde zielen. Wij bieden hen met Spant! een nieuw en spraakmakend trefpunt.'' Het de laatste jaren verlieslijdende centrum moet zo weer winstgevend worden.

Hoogtepunten
Een voorproefje van de vernieuwde programmering kregen de gasten zaterdag al met een opzienbarend en luidruchtig optreden van de Japanse slagwerkgroep Tao. "Het Spant! sprankelt als nooit te voren, de kleuren, het design, het programma en de mensen, geven het theater een bijzonder en warm karakter", aldus een enthousiaste Ria Bremer over nieuwe Spant! Voor het komende seizoen zijn ruim 100 voorstellingen geselecteerd; 60 voor de grote zaal van Spant!, 40 voor de kleine zaal. Tot de hoogtepunten behoren onder andere de theaterreis Amadeus van Peter Shaffer (dat de basis vormde voor de beroemde film over de componist), de nieuwe versie van de musical Jesus Christ Superstar van Joop van den Ende en Turks Fruit van Jan Wolkers als musical. Meer informatie over de programmering staat op www.spant.org



Ingezonden persbericht