Arcadis NV

ARCADIS ontvangt proefcertificaat Bouwbesluit-toetsing

ARCADIS krijgt van het ministerie van VROM het proefcertificaat Bouwbesluit-toetsing uitgereikt. Dit proefcertificaat vormt de opmaat naar een volledige kwaliteitscertificering van de Bouwbesluit-toetsing. Met certificering kan ARCADIS, als private partij, een gecertificeerde Bouwbesluit-toetsing voor de gemeentelijke vergunningaanvraag uitvoeren en hiermee de vergunningsprocedure versnellen. Het proefcertificaat is een gevolg van de succesvolle afronding van de praktijkproef "Gecertificeerde Bouwbesluit-toetsing". De officiële uitreiking vindt plaats op woensdag 28 september.

Certificering door private partijen past goed in het streven naar deregulering. Opdrachtgevers die eigen verantwoordelijkheid nemen en een onder certificaat getoetste bouwaanvraag indienen, kunnen worden beloond met een versnelde vergunningverlening. Door de private toetsing te integreren in het ontwerpproces van de opdrachtgever kan de vergunningprocedure hiermee aanzienlijk worden verkort. Een groeiend aantal gemeenten neemt deze aanpak over.

Certificering levert tevens een belangrijke bijdrage in de zo gewenste kwaliteitsverbetering van de Bouwbesluit-toetsing en biedt gemeenten een kwaliteitshandvat bij uitbesteding van de gemeentelijk Bouwbesluit-toetsing.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur ­ Milieu ­ Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van ¤ 900 miljoen. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt.