Ingezonden persbericht

Allied Data Technologies ondersteunt standaarden ADSL2+ annex L, M & B

SPIJKENISSE, 20051003 -- Allied Data Technologies, specialist op het gebied van Customer Premises Equipment (CPE) voor de Local Loop (PSTN, ISDN, xDSL), kondigt aan dat haar CopperJet 16xx serie de nieuwe standaarden ADSL2+ annex L, annex M en annex B ondersteunt. Recente pilots met deze ADSL2+ producten tonen opmerkelijke resultaten op bereik en interoperabiliteit. Hierdoor is de CopperJet 16xx serie toepasbaar in vrijwel elke situatie waar prestaties en/of het bereik vereist zijn.


Met de nieuwe standaarden wordt het bereik van de CopperJet 16xx serie aanzienlijk vergroot (annex L), de data upstream verdubbeld (annex M) en ondersteunt de CopperJet 16xx serie ook ADSL2+ over ISDN (annex B). Uit de resultaten kan tevens afgeleid worden dat de CopperJet 16xx serie naadloos samenwerkt met alle belangrijke DSLAM aanbieders.

Behaalde resultaten van CopperJet 16xx:
ADSL2+ Annex L : 300 Kbps datatoevoer bij maximaal 8 km (ca. 24.000 ft)
ADSL2+ Annex M : Verhoging van de upstream tot meer dan 2,5 Mbps en een downstream van bijna 21 Mbps
ADSL2+ Annex B : Meer dan 21 Mbps downstream

Een van de testproducten betreft de CopperJet 1624: een ADSL2+ Router die zowel Voice over IP (SIPv2/MGCP) als Voice over ATM ondersteunt. De CopperJet 1624 wordt met desgewenst 2 of 4 x ISDN BRI S0 aansluitingen aangeboden en kan, vanwege het automatische overschakelingsysteem, gebruikt worden voor telefonie (ISDN telefoons), fax (G4) of data (ISDN BRI) services . De CopperJet 1626-4P levert layer 2 Bridging en layer 3 Routing op en bevat tevens een volledige firewall voor beveiligd gebruik ervan. Dit tezamen met de toegevoegde IPsec functionaliteit maakt dat de CopperJet 1626-4P kan functioneren als een volledige VPN router.

Na succesvol te hebben deelgenomen aan de ETSI xDSL Plugtest evenement die eerder dit jaar in juni plaatsvond in Lannion (Frankrijk), zal Allied Data Technologies tevens aanwezig zijn op het Broadband World Forum Europe dat van 3 tot 6 oktober 2005 wordt gehouden in het Palacio Municipal de Congresos in Madrid (Spanje). Op deze 4-daagse educatieve conferentie en technologische beurs, zal de CPE specialist onder meer de CopperJet 1624 aan het publiek tonen. Allied Data Technologies is te vinden op stand 3026.

Meer informatie over de CopperJet 1624 en de rest van de ADSL2+ producten is te vinden op de website www.allieddata.com.

Over Allied Data Technologies:
Allied Data Technologies (www.allieddata.com) is een Nederlandse fabrikant van modems en andere communicatie applicaties, zoals ISDN apparatuur, PC Cards, Remote Access Servers en xDSL toepassingen zoals ADSL en VoDSL producten. Haar eigen Research en Development afdeling kan rekenen op een jarenlange ervaring en heeft een excellente reputatie in de markt voor wat betreft innovatieve en klantspecifieke applicaties. Alle nieuwe productlijnen van Allied Data Technologies bv, zoals de CopperJet ADSL-modem serie, worden in huis geproduceerd en geassembleerd in haar eigen fabriek in Rayong - Thailand. Met een uitgebreid netwerk van kantoren door heel Europa, Thailand en de VS, is Allied Data Technologies een van de hoofdspelers op de wereldwijde datacom markt. Meer informatie is te vinden op www.allieddata.com.




Ingezonden persbericht