Schoenmaatjes gezocht

Edukans

Schoenmaatjes Gezocht!
Operatie Schoenendoos wil dit jaar 225.000 dozen uitdelen.

Schoenmaatjes zijn kinderen in Nederland die een schoenendoos vullen voor kinderen in armoede of oorlog. Meer dan één miljoen kinderen in Nederland deden dat al vanaf 1995. Operatie Schoenendoos is één van de grootste kinderacties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.Een geweldig resultaat, maar geen reden om achterover te leunen! Want de behoefte aan basisspullen blijft. Daarom zoekt Operatie Schoenendoos nog meer schoenmaatjes!

Kinderen zijn kwetsbaar. Vooral als ze in armoede of in oorlogsgebieden leven. Dan is niets vanzelfsprekend en komen kinderen veel tekort: schoolspullen, speelgoed, toiletartikelen. De basis om gewoon kind te kunnen zijn. Wat is er dan logischer om dat tekort aan te vullen? Dat kan heel simpel. Met de inhoud van niet meer dan een schoenendoos. Gevuld door kinderen in Nederland die graag vrienden willen worden met kinderen in onder andere Tanzania, India en Moldavië. Schoenmaatjes dus! Vorig jaar werden er al 214.604 schoenendozen gevuld. Dit jaar streeft Operatie Schoenendoos naar 225.000 dozen om zo de grootste kinderactie van Nederland te worden.

Beroemde Schoenendozen
Op de website www.operatieschoenendoos.nl staat de verzameling Beroemde Schoenendozen. Al vele prominente Nederlanders hebben aangegeven maatje te zijn van de actie Operatie Schoenendoos. Deze verzameling wordt steeds groter.

Meer schoenmaatjes gezocht!
Hoe meer schoenmaatjes, hoe meer gevulde schoenendozen. Daarom werkt Operatie Schoenendoos aan nóg meer naamsbekendheid. Daarvoor vraagt zij de vrijwillige medewerking van radio, televisie, kranten en tijdschriften. En ook de persoonlijke inzet van presentatoren en presentatrices bijvoorbeeld via spontane oproepen op de radio of televisie wordt zeer op prijs gesteld. Om nóg meer kinderen blij te kunnen maken met wat voor kinderen in Nederland zo gewoon is! Doe ook mee en kijk op www.operatieschoenendoos.nl

Operatie Schoenendoos wordt georganiseerd door Edukans en Samaritans Purse Nederland.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Noot voor de redactie