Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SCHAAP & CITROEN WINT ADT RETAIL AWARD 2005

Capelle aan den IJssel, 3 oktober 2005 - Vandaaag is op de beurs Criminaliteit in Retail te Nieuwegein de ADT Retail Award 2005 uitgereikt aan juweliersketen Schaap & Citroen voor hun innovatieve beveiligingsbeleid. De ADT Retail Award is in het leven geroepen door ADT Security Services BV, 's werelds grootste leverancier van elektronische beveiligingsoplossingen. De prijs wordt uitgereikt aan de retailer die het afgelopen jaar het meest vooruitstrevend is geweest op het gebied van winkelbeveiliging en criminaliteitsbeheersing.

Aan de vakbeurs Criminaliteit in Retail namen vrijwel alle belangrijke aanbieders van beveiligingsoplossingen voor de retailbranche deel. Daarmee was de beurs het ideale platform voor de uitreiking van de ADT Retail Award. Uitgangspunt van de prijs is dat een gedegen beveiligingsconcept de basis is voor een klantvriendelijke benadering. Schaap & Citroen beschikt over zo'n gedegen concept. De heer J. Wielinga, algemeen directeur van Schaap & Citroen, ontving de prijs vandaag uit handen van de heer W.P.B.M. Dekker, security manager van HEMA.

Groter veiligheidsgevoel
Het beveiligingsbeleid van Schaap & Citroen bestaat uit een combinatie van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen, inclusief actieve training en begeleiding van het winkelpersoneel. Dit heeft in 2005 geleid tot een groter veiligheidsgevoel bij medewerkers en klanten en tot een effectieve en doelmatige bedrijfsvoering.

Beeldtransmissie
In alle winkels zijn de gekozen oplossingen complementair aan het inbraak- en overvalsignaleringssysteem. Schaap & Citroen maakt gebruik van vooruitstrevende concepten als beeldtransmissie via internet met audio, gekoppeld aan de AlarmServiceCentrale van ADT. ADT is in staat de 'live'-camerabeelden vanaf elke locatie op de AlarmServiceCentrale permanent te observeren. De transmissie van deze beelden wordt bijvoorbeeld gestart zodra er een alarmsignaal van de betreffende locatie komt, maar dit kan evengoed continu op basis van een tijdschema plaatsvinden. Videoverificatie is een fenomeen dat zich als een olievlek over de Europese markt lijkt uit te spreiden. Mede door ontwikkeling van beschikbare bandbreedte neemt de toepasbaarheid van dit concept hand over hand toe.

Videobewaking
Closed Circuit Television is in het beveiligingsplan van talloze bedrijven en instanties vandaag de dag eenvoudig niet meer weg te denken. De opzet en installatie van dergelijke systemen vereist een combinatie van kennis en ervaring op het gebied van inbraak- en overvalbeveiliging plus specifieke technische kennis van deze apparatuur. ADT beschikt hierover en heeft voor toepassingen met uiteenlopende beveiligingsdoeleinden en risicocategorieën het juiste systeemconcept en alle benodigde kwaliteitsapparatuur beschikbaar. Bovendien is het mogelijk het videobewakingssysteem te combineren met het aanwezige inbraakalarmsysteem, met alle praktische en beveiligingstechnische voordelen van dien.

= = =

Opmerking voor de redactie

ADT, onderdeel van Tyco Fire & Security, ontwikkelt, installeert en onderhoudt elektronische beveiligingssystemen voor de detailhandel, bedrijven en overheden en alarm- en detectiesystemen voor huisbeveiliging. Het productportfolio van ADT bevat onder andere alarmsystemen en geïntegreerde beveiligingstoepassingen die toegangscontrole, CCTV, elektronische artikelbewaking en source tagging koppelen. Ze worden gebruikt om dieven af te schrikken en mensen, goederen en eigendommen te beschermen. Voor meer informatie over ADT kunt u contact opnemen met Cynthia Bijloo, Marketing & Communicatie Manager, 010-2584848.