Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


3 oktober 2005


Terborg - Man rijdt tegen marktkramen


Een 86-jarige automobilist uit Aalten raakte zondagmiddag door de wegafzettingen in verband met de kermis en markt, kennelijk het spoor bijster. De man reed vanaf de Ettenseweg de Hoofdstraat in. Daar was de markt en links en rechts van de weg stonden marktkramen. Verder waren er veel mensen op de been. De man reed tegen meerdere kramen aan, waardoor hij zijn auto beschadigde. De man werd uiteindelijk door omstanders tegengehouden. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd en de man naar huis gebracht. Hoe de man de Hoofdstraat in kon rijden, is niet duidelijk. Waarschijnlijk was de afzetting weggehaald. Er raakte niemand gewond.


Doetinchem - Drankrijder betrapt


Agenten hebben zondagavond bij een controle op de Keppelseweg een 50-jarige automobilist uit Wehl betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 1,8 prom. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.


Winterswijk - Aanhouding na mishandeling


Agenten hebben afgelopen nacht een 35-jarige Winterswijker aangehouden. De man had in een horecazaak aan de Spoorstraat de eigenaar in zijn gezicht geslagen, waardoor deze gewond raakte. De Winterswijker wilde rond sluitingstijd een biertje bestellen. De eigenaar weigerde dit. Hierop werd de man vervelend en werd hem meerdere malen verzocht het pand te verlaten. De Winterswijker was het hier niet mee eens en gaf de eigenaar een vuistslag in zijn gezicht. De eigenaar moest voor behandeling naar de dokterspost. Agenten hebben de Winterswijker aangehouden en ingesloten.


Silvolde - Bekeurd voor vervallen APK


Agenten hebben zondagavond bij een controle op de Oude Dinxperloseweg een 27-jarige automobilist uit Dinxperlo bekeurd. De APK van de auto bleek vervallen te zijn.


's Heerenberg- vernielingen ruiten

De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van ruiten bij drie bedrijfspanden. In de nacht van zaterdag op zondag werd bij één zaak aan de Molenpoortstraat een ruit vernield. In de nacht van zondag op maandag sneuvelden aan de Lengelseweg bij twee panden een ruit. In het eerste geval is de naam van een mogelijk verdachte bekend geworden, maar hij bleek niet thuis te zijn en kon nog niet verhoord worden. Naast de inspanning om deze verdachte te horen onderzoekt de politie ook de vernielingen van afgelopen nacht.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58



---- --