Ingezonden persbericht


Persbericht

AT&T biedt zakelijke reizigers meer manieren om contact te houden met het bedrijfsnetwerk

AT&T breidt WiFi-mogelijkheden in Azië en Griekenland uit en voegt 'Hotspots in the Sky' toe via Connexion van Boeing

Den Haag, 3 oktober 2005 - Om zakelijke reizigers wereldwijd te helpen verbinding te houden met hun bedrijfsnetwerk heeft AT&T ruim 2.100 WiFi-hotspots toegevoegd in China, Japan en Griekenland. Daarnaast zijn WiFi-verbindingen nu ook mogelijk tijdens vluchten van een aantal Europese en Aziatische luchtvaartmaatschappijen. Ook voor telewerkers in de VS zijn de mogelijkheden uitgebreid: zij kunnen beschikken over draadloze connectiviteit via de netwerken voor mobiele telefonie.

De nieuwe mogelijkheden vormen de meest recente verbeteringen van AT&T's Enterprise Mobility Portfolio, dat medewerkers flexibele en veilige mobiele toegang biedt tot de Virtual Private Networks (VPNs) van hun bedrijf.

"Onze klanten moeten altijd en overal toegang kunnen hebben tot hun bedrijfsnetwerk", aldus Mike Antieri, group executive bij AT&T Product Management. "Door meer manieren te bieden om contact met het VPN te houden helpen we de productiviteit te verhogen, samenwerking te verbeteren en de efficiency te vergroten."

Door de relatie met GoRemote Internet Communications Inc., een wereldwijd toonaangevende leverancier van beheerde breedband netwerkdiensten, kunnen AT&T-klanten in China nu onderweg verbonden blijven via ruim 1.330 hotspot locaties van het China Mobile netwerk. De netwerkuitbreiding omvat eveneens ruim 800 hotspot locaties via Yahoo Broadband in Japan en 40 via FORTHnet in Griekenland.

AT&T heeft nu ruim 13.000 WiFi en Wired Ethernet hotspots in 42 economisch belangrijke landen - 7.629 in de VS en 6.118 in de rest van de wereld. Eind dit jaar zal het totaal aantal waarschijnlijk de 16.000 overschrijden.

AT&T heeft ook een overeenkomst gesloten met Connexion van Boeing. AT&T-klanten zullen toegang hebben tot 'Hotspots in the sky' waarmee ze met hun normale gebruikersnaam veilige en snelle toegang hebben tot internet tijdens de vlucht, met één samengevoegde rekening voor de service. Connexion van Boeing biedt snel draadloos internet en verbinding met gegevens en entertainment voor passagiers van zowel commerciële vluchten als privé- en overheidsvluchten.

Connexion van Boeing is vanaf begin 2006 voor AT&T-klanten beschikbaar op verschillende routes van Europese en Aziatische luchtvaartmaatschappijen.

AT&T heeft eveneens een nieuwe service voor draadloze verbinding met het mobiele telefoonnetwerk via een pc-kaart die werkt met de netwerken van de meeste aanbieders van mobiele telefonie in de VS.

AT&T heeft alle nieuwe mogelijkheden en locaties geïntegreerd in haar network connection manager. Daarnaast is de connection manager uitgebreid met de volgende 'intelligent connection'-functies:
* Mogelijkheid voor automatische verbinding met dynamische detectie, configuratie en verbinding met alle beschikbare vaste en draadloze verbindingen. Verschillende verbindingstypen worden geprobeerd. Bijvoorbeeld eerst breedband, dan WiFi, dan draadloos/mobiel en tenslotte een inbelverbinding.
* Dynamische detectie van alle WiFi en mobiele telefonie datanetwerken die ontvangen kunnen worden. Zodra een draadloos netwerk geselecteerd is wordt de netwerkkaart van de gebruiker automatisch ingesteld met de juiste verbindingsinstellingen.
* Automatische detectie van verschillende netwerktypen, inclusief netwerken die niet ingesteld zijn voor gebruik met AT&T.
* Uitbreiding van de eenvoudige log-in met andere veelgebruikte netwerken zoals breedbandverbindingen thuis, draadloos LAN op het werk en mobiele telefonie datanetwerken.
* AES-encryptie voor IPSec VPN-verbindingen voor extra beveiliging van de verbinding.

Voor meer informatie over deze nieuwe diensten en de remote access-mogelijkheden: www.business.att.com/

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is toonaangevend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2004 $30,5 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
055 - 3663034
marald@influx-pr.com