Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HOTEL DE DRAAK - 'A HAMPSHIRE CLASSIC HOTEL'
NEDERLANDS OUDSTE HOTEL NAAR HAMPSHIRE

Bergen op Zoom, oktober 2005 - Oud en nieuw hebben elkaar ontmoet op het punt van gastvrijheid en vrije tijd. Het oudste hotel van Nederland, De Draak in Bergen op Zoom, heeft zich aangesloten bij de eigentijdse en snelst groeiende hotelgroep van Nederland: Hampshire Hospitality & Leisure. Het ruim 600 jaar oude hotel past precies bij Hampshire, waarbij behalve in Nederland ook in België, Duitsland - en zelfs op de Nederlandse Antillen - een groot aantal zeer bijzondere hotels is aangesloten.

Waardering
De Draak, op de grens van de zakelijke Randstad en België, maakte de grote brand in Bergen op Zoom van 1397 nog mee.en overleefde die. Het fraaie etablissement, dat in de 14e eeuw al dienst deed als herberg, combineert een authentieke sfeer uit vervlogen eeuwen met modern gastheerschap en eigentijds vakmanschap. Dat blijkt ook uit de grote waardering die de culinair hoogstaande restaurants Hemingway (Frans-Italiaans) en La Pidola (Mediterraan) krijgen. De 64 comfortabele kamers hebben een eigen sfeer en indeling, mèt alle moderne faciliteiten zoals internetaansluiting.

Stadswandeling
Voor wie het zuidwesten van Nederland beter wil leren kennen is De Draak de perfecte uitvalsplek. Bergen op Zoom, eens één van Nederlands sterkste vestingsteden, biedt talloze mogelijkheden voor een uitgebreide stadswandeling of om gezellig te winkelen. Ook de omgeving met de Wouwse Plantage, de Brabantse Wal, de Kalmthoutse heide en de Bergse Plaat zijn voor de fietsliefhebbers prima plaatsen om van de natuur te genieten. En van Bergen op Zoom naar Antwerpen, Breda of de Deltawerken is minder dan drie kwartier rijden.

De Draak - 'A Hampshire Classic Hotel'
Hampshire Hospitality & Leisure, opgericht in 2001 en in korte tijd uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van 45 unieke hotels, is blij met de komst van De Draak. De hotels van Hampshire kenmerken zich door gastvrijheid, waarin een warme ambiance en service, een inspirerende omgeving en een keur aan zakelijke faciliteiten harmonieus samenkomen. Met zijn geheel eigen karakter en uitgelezen mogelijkheden voor besprekingen, seminars en presentaties past De Draak uitstekend bij Hampshire.

Eigen karakter en optimale kwaliteit
De Draak sluit zich aan onder de softbranded 'Hampshire Classic' formule. Hiermee richt Hampshire zich op hotels in het hogere marktsegment die de voordelen van een licentiesysteem zoeken, maar de eigen identiteit niet willen verliezen. "Ik ben er voor de volle 100% van overtuigd dat De Draak onder de gedeelde noemer van Hampshire Hospitality & Leisure haar eigen karakter kan behouden, dat is voor ons heel belangrijk. Daarnaast passen we bij Hampshire qua kwaliteit en uitstraling; het oudste hotel en de jongste hotelgroep van Nederland!" aldus Frans Hazen, directeur eigenaar van Hotel De Draak.

Een groeiend aantal hotels in Nederland en daarbuiten sluit zich aan bij Hampshire Hospitality & Leisure. Zie voor een overzicht van alle aangesloten hotels www.hampshire-hotels.com. Bel voor reserveringen, informatie over arrangementen of brochures naar: Hampshire Hospitality & Leisure 035 - 672 00 77 of bezoek www.hampshire-hotels.com.

Hampshire Hospitality & Leisure is een hotelgroep opgericht in 2001. De groep kent drie merknamen: het topsegment 'A Hampshire Classic Hotel', de viersterren 'Hampshire Hotels' en de comfortabele driesterren 'Hampshire Inns'.