Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Visto levert technologie voor Vodafone mobiele e-maildienst Vodafone Pocket Connect gebruikt Visto Mobile(TM) met ConstantSync (TM)

Redwood City/Amsterdam, 3 Oktober 2005 - Visto Corporation, een wereldwijde leider in zogenaamde push e-mail, levert Visto Mobile(TM) met Constant Sync(TM) technologie voor de zojuist gelanceerde Vodafone Pocket Connect mobiele e-maildienst in Nederland. Daarmee kan Vodafone Nederland mobiele e-mail en PIM aanbieden voor gebruik op uiteenlopende mobiele toestellen.

Met de Visto Mobile oplossing kan Vodafone nu push e-mail (altijd en overal mobiele e-mail) aanbieden voor de meest gangbare mobiele toestellen. Visto Mobile is een zeer krachtige dienst, die eenvoudig te gebruiken is door de abonnees van Vodafone. Vodafone Nederland is ervan overtuigd dat hiermee aan een reeks marktvragen wordt voldaan en verwacht dat zij veel klanten zal trekken voor Pocket Connect.

"Met dit unieke aanbod zet Vodafone een nieuwe standaard voor mobiel e-mailen. Vodafone wil haar zakelijke klanten continu de beste en meest gebruiksvriendelijke mobiele e-maildiensten aanbieden die in de markt verkrijgbaar zijn", aldus Graeme Millar, marketingdirecteur van Vodafone in Nederland in het zojuist uitgebrachte persbericht. "Door deze combinatie van toestelkeuze, aantrekkelijke en op maat gesneden tarieven, en het gebruiksgemak kunnen klanten met Vodafone Pocket Connect optimaal en efficiënt hun tijd indelen."

Visto stelt Vodafone is staat om in de behoefte te voorzien van IT- managers die een 'achter de firewall oplossing' willen voor Microsoft Exchange en Lotus Domino. Voor MKB-ers is een simpele installatie en eenvoudig gebruik doorslaggevend. Zakelijke gebruikers van ISP e-mail (ook bekend als POP3 / IMAP en Internet e-mail) zullen meteen in staat zijn om onderweg e-mail te ontvangen, te verzenden en te synchroniseren.

Visto heeft de eer de eerste mobiele e-mailaanbieder te zijn van zogenaamde e-mail pushtechnologie. De Visto
technologie wordt wereldwijd in meer dan 60 mobiele toestellen gebruikt
afkomstig van alle leidende fabrikanten. Het Visto platform maakt kant- en-klare en veilige twee-weg bezorging mogelijk van e-mail, contactgegevens en agendafuncties met toestellen die werken met alle mogelijke besturingssystemen waaronder Symbian, Palm, Microsoft Windows Mobile, J2ME MIDP 2.0, IMAP4 en SyncML. Door deze apparaat-onafhankelijke flexibiliteit is het Visto platform een ideale oplossing voor zakelijke gebruikers.

"Diversiteit, niet exclusiviteit, stuwt de markt van mobiele e-mail", zei Brian Bogosian, president, voorzitter en CEO van Visto. "Onder leiding van Vodafone, 's werelds grootste mobiele gemeenschap, zal mobiele e-mail voor iedereen toegankelijk worden. Meer en meer realiseren operators zich dat de invoering van mobiele e-maildiensten die voldoen aan de wensen van abonnees, de snelste route is naar massagebruik."

In het afgelopen jaar heeft Visto de vaart er flink in gekregen. Momenteel is Visto Mobile wereldwijd beschikbaar via meer dan 15 leidende mobiele operators, waaronder: Vodafone, Rogers Wireless, de grootste mobiele operator in Canada; en Sprint-Nextel, de aanbieder van volledig mobiele communicatiediensten in de Verenigde Staten.

Het Visto Mobile platform is geschikt voor telecom toepassingen (carrier-grade) en biedt draadloos toegang tot zakelijke en privé e-mail, agenda- en contactgegevens en andere zakelijke data. Visto Mobile gebruikt ConstantSync, een real-time push technologie die ervoor zorgt dat waardevolle zakelijke data altijd actueel zijn en nooit buiten de firewall worden opgeslagen. Het complete platform omvat een server en software voor de desktop PC en de zak- of handcomputer; tezamen vormt dit een complete mobiele e-mail/PIM oplossing die snel door mobiele operators onder hun eigen merknaam aan abonnees kan worden aangeboden. Het platform maakt e-mailbezorging mogelijk naar ieder mobiel apparaat over 2.5G en 3G netwerken, FIPS 140-compliant, met eind-tot-eind AES encryptie en een geoptimaliseerde netwerkarchitectuur die slechts 20 procent van de bandbreedte gebruikt van op SyncML of IMAP gebaseerde oplossingen. Visto's oplossingen zijn geschikt voor een zeer groot aantal mobiele toestellen, waaronder Treo600/650 met PalmOS, Microsoft Smart Phones, Microsoft PPC, Sony-Ericsson P900/P910 met Symbian UIQ, Symbian S60, S80 toestellen van Nokia en Java Enabled toestellen.

Over Visto
Visto levert het wereldwijd leidende platform voor mobiele operators voor draadloze push e-mail geschikt voor het grootste aantal mobiele toestellen. Visto?s open oplossing maakt mobiele e-mail geschikt voor de massamarkt, gericht op het grootbedrijf en het MKB en mobiele professionals. Het gepatenteerde Visto Mobile(TM) platform met ConstantSync(TM) technologie werkt in real time met POP3, IMAP, Microsoft Exchange en Lotus Domino e-mailoplossingen voor persoonlijk of bedrijfsmatig gebruik, met een maximum aan beheersmogelijkheden en flexibiliteit voor de operator en keuze voor de gebruiker. Visto?s maatgesneden, van eigen merknaam te voorziene oplossingen zijn wereldwijd beschikbaar via mobiele operators, waaronder: Cingular, Elisa, KPN, Manitoba Telecom Services, Rogers Wireless, SaskTel Mobility, SmarTone, SFR, Sprint-Nextel, TELUS Mobility en de Vodafone Group.
Visto is opgericht in 1996 en heeft zijn hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië. Kantoren zijn er in Seattle, Londen, Rome, Parijs, Toronto, Tokyo, Beijing en Tianjin. Visto wordt ondersteund door Oak Investment Partners, Draper Fisher Jurvetson, VantagePoint Venture Partners, Meritech Capital Partners, Rustic Canyon Ventures, Allegis Capital en Blueprint Ventures.

Ingezonden persbericht