Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

03 oktober 2005

't Harde - Drankrijder betrapt
Een 52-jarige automobilist uit Doornspijk bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op zondag (02-10) rond 21.25 uur op de Bovenweg. De man blies een promillage van 0,77. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een boete uitgereikt.

Harderwijk - Fietsster licht gewond

Een 17-jarige fietsster uit Harderwijk verleende op zondag (02-10) rond 18.10 uur geen voorrang aan een 38-jarige automobilist uit Roosendaal. Ze reed op het Sypelpad, zijnde een fietspad, en stak vervolgens de Hoofdweg over en botste tegen de auto. De vrouw hield er een aantal kneuzingen aan over. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Hattem - Met auto van de dijk af

Een 22-jarige automobiliste uit Wapenveld reed op zondag (02-10) rond 14.05 uur op de Geldersedijk toen ze met de rechter wielen in de berm belandde. Na enkele stuur-correcties kwam ze terecht op de linker weghelft om daarna via de eigen weghelft door te schieten naar de dijk. Onderaan de dijk stak ze de parallelweg over en kwam tot stilstand tegen een afrastering.De vrouw kwam er zonder kleerscheuren vanaf maar de auto raakte zwaar beschadigd aan de voorzijde.

Vaassen - Bushokje vernield

Op maandag (03-10) werd er rond 04.50 uur een bushokje vernield op de Dorpsstraat. Ter plaatse werd een jongen gezien, leeftijd tussen de 15-17 jaar, kort donker jack en een witte blouse die onder de jas uitstak. De jongen fietste weg in de richting Epe. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en tips.

Wezep - Aanrijding en drankrijder

Een 19-jarige automobilist uit Wezep verleende geen voorrang aan een 21-jarige automobilist uit Hattemerbroek en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op zondag (02-10) rond 21.35 uur op de kruising Rondweg en Schaepmanhof. De man uit Hattemerbroek bleek alcolhol te hebben genuttigd en blies een promillage van 0,96. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een boete opgelegd. Beide auto's waren zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --