Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 3 oktober 2005

(
Hillegom Rijden onder invloed

De politie heeft zaterdag 1 oktober een 56-jarige automobilist uit Hillegom aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een andere weggebruiker had de Hillegommer om 20.00 uur slingerend zien rijden over de Weeresteinstraat in de richting van Bennebroek. Op enkele kruisingen probeerde de man af te slaan, echter hij reed via de fietspad weer de weg op. De andere automobilist is voor de Hillegommer gaan rijden met de bedoeling hem te laten stoppen. De automobilist zette zijn alarmlichten aan waarna de Hillegommer afremde. Op de Satelietbaan werd de politie ingeschakeld. Die constateerde na een blaastest 950 ug/l. De limiet is 220. De politie maakt proces verbaal op tegen de Hillegommer. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Hillegom Aanhouding na reizen zonder geldig plaatsbewijs

De politie hield op maandag 3 oktober, rond 10.50 uur, op het NS-station aan de 2e Loosterweg een 18-jarige man uit Hillegom aan. De man was in de trein door een conducteur betrapt op het reizen zonder geldig plaatsbewijs. Bij het uitschrijven van een bekeuring gaf de man aan de conducteur een valse naam op. Ook kon hij zich niet met een geldig identiteitsbewijs legitimeren. Hij kreeg een proces-verbaal.

Katwijk Aanrijding bij een ME-oefening
De verkeersdienst van Politie Hollands Midden is een onderzoek gestart naar een aanrijding op het parkeerterrein aan de Noordduinseweg in Katwijk. Op maandag 3 oktober, omstreeks 11.00 uur, vond er op het parkeerterrein een oefening plaats waarbij agenten van het korps Haaglanden in jeeps behendigheidsoefeningen deden. Tijdens het oefenen is een cursiste, een 30-jarige agente, met haar jeep tegen de instructeur aangereden. De instructeur, een 57-jarige man, is daarbij ernstig gewond geraakt en is onder begeleiding naar het LUMC vervoerd.


Noordwijk Rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval

De politie maakt proces verbaal op tegen een 46-jarige man en vrouw uit Katwijk na een eenzijdig verkeersongeval. De politie kwam op zaterdag 1 oktober, omstreeks 23.30 uur, na een melding van een auto te water ter plaatse op de Provincialeweg N206 ter hoogte van de afslag Rijnsburg/ Noordwijk. Daar werd de vrouw in de auto aangetroffen. Tegenover de agenten verklaarde de vrouw dat zij de bestuurster was geweest en dat ze alcohol gedronken gehad. Getuigen hadden echter gezien dat er twee personen in de auto zaten, en dat de bestuurder een man was. De vrouw hield echter vol dat zij gereden had. De man heeft zich de volgende dag alsnog als bestuurder van de auto gemeld. De politie maakt proces verbaal op tegen beiden.

Voorhout (Pogingen) Inbraken in woningen
De politie is een onderzoek gestart naar een vijftal woninginbraken aan de Wilgenhorst. In de nacht van zondag 2 op maandag 3 oktober, is er in twee woningen gepoogd in te breken en in een drietal woningen zijn daders ook daadwerkelijk in de woningen binnen gekomen. Uit deze drie woningen zijn onder andere bankpassen en mobiele telefoons weggenomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld naar achtergelaten sporen die in de richting van een dader kunnen uitwijzen.


Leiden Aanhouding na drugsgebruik

De politie hield op maandag 3 oktober, rond 10.30 uur, op het Stationsplein een 36-jarige man uit Leiden aan. De politie betrapte de man op het gebruik van drugs. Dit gebeurde bij een routinecontrole door de agenten om overlast tegen te gaan op een plaats waarvan bekend is dat verslaafden zich daar ophouden. De verdachte kreeg een proces-verbaal.


Leiden Aanhoudingen na onenigheid bij kermisattractie

De politie hield maandag 3 oktober, rond 12.50 uur, op het kermisterrein aan de Nieuwe Beestenmarkt twee mannen aan die het met elkaar aan de stok hadden gekregen. Een 43-jarige man uit Laag Soeren kreeg bij de kassa van de botsauto's een conflict met de 38-jarige kassier uit Alphen aan den Rijn. Dit conflict liep uit op het inslaan van een ruit van de kassa. De Alphenaar sloeg als tegenreactie de man uit Laag Soeren op zijn gezicht. Een bemiddelingspoging van de bij het conflict geroepen agenten lukte niet waarna beiden werden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.


Leiden Aanhouding na vernielding straatnaambordje

De politie hield op maandag 3 oktober, rond 03.30 uur, op de Hooigracht een 23-jarige man uit Leiden aan. Agenten waren er getuige van hoe de man hing aan een straatnaambordje dat bevestigd was aan een lantaarnpaal en dit omboog. Met een proces-verbaal voor baldadigheid mocht hij korte tijd later het politiebureau weer verlaten.


Leiden Aanhouding na diefstal fiets

De politie hield op maandag 3 oktober, rond 03.50 uur, op het Stationsplein een 16-jarige jongen uit Oegstgeest aan. Agenten waren er getuige van dat de jongen een slot van een fiets probeerde open te breken. Het vermoeden bestond dat hij probeerde de fiets te stelen. De jongen verklaarde dat het de fiets van zijn vriend was. De politie heeft dit nog niet kunnen vaststellen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Gouda Aanhouding voor winkeldiefstal

Twee meisjes van 16 en 17 jaar uit Gouda pleegden maandag 3 oktober, rond 09.00 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Dunantsingel. De twee stalen een pakje sigaretten die ze onder een trui verstopten. Medewerkers kregen dit in de gaten en droegen de twee aan de politie over. Beiden kregen een proces-verbaal.


Gouda Aanhoudingen voor drugsbezit

De politie hield op maandag 3 oktober, rond 02.50 uur, op de Nijverheidstraat een man en een vrouw uit Boskoop van 32 en 31 jaar aan. De politie was naar de straat gegaan na een melding dat er mogelijk zou worden ingebroken. Eenmaal aangekomen hoorden de agenten gestommel bij een puinbak op de straat. Daar kwamen de twee tevoorschijn. De politie controleerde het tweetal en trof een aantal xtc-pillen, speed en hennepzaadjes aan. Zij werden aangehouden. Vandaag is er tegen de twee proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Opiumwet. In de loop van de dag zijn de Boskopers weer op vrije voeten gesteld.


Roelofarendsveen Rijden onder invloed

De politie heeft zondag 2 oktober, eind van de middag, een 35-jarige automobilist uit Dzialdowo (P) aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten hielden de bestuurder op de Floraweg staande voor een controle en constateerden na een blaastest dat de man te veel gedronken had. De uitslag was 835 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.


Waddinxveen Rijden onder invloed

De politie heeft maandag 3 oktober, omstreeks 00.45 uur, een 37-jarige automobilist uit Waddinxveen tijdens een alcoholcontrole op de Henegouwerweg aangehouden wegens rijden onder invloed. Een blaastest gaf een resultaat aan van 685 ug/l. De limiet is 220. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --