Ingezonden persbericht


Persbericht

Canon opnieuw marktleider in multifunctional markt

Hoofddorp, 3 oktober 2005 - Infosource becijfert dat Canon een marktaandeel van 20,9 procent heeft in de totale markt van multifunctionele print- en kopieerapparatuur. Dit beslaat zowel het zwartwit- als kleursegment. Hiermee herovert Canon zijn marktleiderschap in beide segmenten, met een voorsprong van bijna 6 procent op de nummer twee. De vooruitzichten voor het volledige jaar wijzen erop dat Canon 2005 zal afsluiten als grootste leverancier van multifunctionele kopieer- en printsystemen.

Deze cijfers van Infosource geven aan dat Canon op de belangrijkste markten zijn concurrenten achter zich laat. Uitgesplitst naar deelmarkten heeft Canon een marktaandeel van 20,8 procent op de markt van zwartwitsystemen* en maar liefst 22 procent op de kleurenmarkt*, waarmee Canon zijn status als innovatieve marktleider waarmaakt.

"Deze resultaten volgen op de door Canon herhaaldelijk uitgesproken ambitie om nummer 1 te worden in al zijn activiteiten", aldus Martin Trampe, president van Canon Nederland. "Ze zijn tevens een verdere bevestiging dat de strategie, die we 3 jaar geleden ingezet hebben, de juiste is." Ook wereldwijd scoort Canon jaar op jaar nieuwe recordomzetten en recordwinsten.

Het succes van Canon ligt voor een belangrijk deel in het vermogen om voor elke situatie de optimale combinatie van hardware, software en service aan te kunnen bieden, speciaal ontworpen om de processen op kantoor te stroomlijnen en de efficiëntie te maximaliseren.

In zijn wereldwijde strategie stelt Canon onder de noemer 'Connect-iT' centraal dat randapparatuur in het kantoornetwerk geïntegreerd hoort te zijn, zodat mogelijkheden optimaal benut worden. Canon heeft zich ten doel gesteld "to become the preferred Information Technology and Information Management partner" voor zakelijke klanten door het aanbieden van geïntegreerde kantoorautomatisering. Canon Nederland streeft naar groei en wil een gezond winstniveau realiseren.

Over Canon
Sinds zijn oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent in Research en Development, wat in 2004 bijna EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin Canon actief is wereldwijd een nummer 1 positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 108.000 werknemers zich sterk voor.


* inclusief colour capables

Perscontact:

Marcel Surendonk
PR-manager Canon Nederland
tel: 023 567 02 11
mailto:m.surendonk@canon.nl Leoni Janssen
Edelman
tel: 023 5542030
mailto: nl@edelman.com