Published: 17:45 03.10.2005 GMT+2 /Source: Innogenetics /BXS: INNX /ISIN: BE0160220738

Innogenetics verlengt samenwerking met IDM Pharma (ex-Epimmune) voor de ontwikkeling van haar volgende generatie therapeutische vaccins

Gent, 3 oktober 2005 - Innogenetics heeft vandaag meegedeeld dat het haar samenwerking met IDM Pharma Inc. (Nasdaq: IDMI), het vroegere Epimmune Inc., met zes maanden, tot eind maart 2006 heeft verlengd. Het is daarbij de bedoeling polyepitoop-gebaseerde therapeutische kandidaatvaccins te ontwikkelen voor de behandeling van het chronisch humaan papillomavirus en van hepatitis C-infecties.

In maart 2004 kondigde Innogenetics aan dat het de therapeutische vaccinprogramma's had overgenomen van het in de VS gevestigde Genencor International, Inc. (dat vandaag deel uitmaakt van Danisco A/S). Daarmee verwierf het toegang tot een breed technologieplatform, de intellectuele-eigendomsrechten en licenties voor vaccintoepassingen tegen het hepatitis B-virus (HBV), het humaan papillomavirus (HPV) en het hepatitis C-virus (HCV). Verder kreeg het ook exclusieve toegang tot een ruime portefeuille immunotherapeutische instrumenten die ontwikkeld werden door Genencor's partner Epimmune (vandaag IDM Pharma) en die nu verder geperfectioneerd worden in samenwerking met Innogenetics.

De samenwerking met IDM Pharma wordt nu met zes maanden verlengd, tot eind maart 2006, zodat Innogenetics verder kan werken aan de ontwikkeling van polyepitoop-gebaseerde therapeutische kandidaatvaccins.

"De succesvolle resultaten van onze fase I-studie voor hepatitis B laten ons toe om onze vruchtbare samenwerking met IDM Pharma te verlengen en op die manier onze therapeutische vaccinprogramma's voor het humaan papillomavirus en hepatitis C met succes verder te ontwikkelen," aldus Dr. Guy Buyens, Chief Therapeutics Officer van Innogenetics.

Over Innogenetics
Innogenetics is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het uitbouwen van parallelle activiteiten op het vlak van diagnostica en therapeutische vaccins.

In 2004 bereikte het omzetcijfer EUR 71 miljoen, met een winstgevende diagnostische afdeling. Binnen haar diagnostische activiteiten ontwikkelt Innogenetics een groot aantal gespecialiseerde producten in 3 domeinen: infectieziekten (hepatitis C, hepatitis B en HIV), genetische testen (HLA weefseltypering en mucoviscidose) en neurodegeneratie (de ziekte van Alzheimer). Binnen haar therapeutische activiteiten concentreert Innogenetics zich op de ontwikkeling van haar therapeutische vaccins om tegemoet te komen aan de onbeantwoorde medische behoeften in het domein van de infectieziekten, met twee nieuwe producten in klinische evaluatiefase (hepatitis C in fase II en hepatitis B in fase 1).

Innogenetics werd opgericht in 1985 en is genoteerd op Euronext Brussels. De zetel van het bedrijf is gevestigd in Gent. Innogenetics heeft verkoopsfilialen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Innogenetics telt wereldwijd 570 medewerkers en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer EUR 290 miljoen.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met: Innogenetics N.V.
Wim Ottevaere
Chief Financial Officer
Tel.: +32 (0)9 329 1639
E-mail: investor_relations@innogenetics.com Web: www.innogenetics.com BTW BE 0427.550.660 RPR Gent