Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA

KINK FM START PODCASTEN RADIOPROGRAMMA'S

Hilversum, 3 oktober 2005

KINK FM is op maandag 3 oktober gestart met het podcasten van haar radioprogramma's. Een aantal programma's zal voortaan on-demand te downloaden en te beluisteren zijn. De komende week zullen de Outlaw 666 en het 10-jarige jubileum van het programma X-Rated als eerste op te vragen zijn als podcast. In een iets later stadium komt daar een groot aantal KINK FM-programma's bij.

Een paar maanden geleden startte KINK FM met het online aanbieden van interviews met bekende bands, in samenwerking met de website toazted.com. Toen opende het alternatieve radiostation al de website kinkfmpodcasts.com. De programma's die KINK FM als podcast aanbiedt zijn te vinden via kinkfm.com/podcasts.php.

Programmaleider Arjen Grolleman: 'Digitale distributie heeft de toekomst. Juist voor KINK FM is deze ontwikkeling bijzonder gunstig, vanwege het sterk onderscheidende karakter van onze uitzendingen.'

KINK FM werd opgericht in oktober 1995 en is onderdeel van de Vereniging Veronica. Naast alternatieve popmuziek in het algemeen uit heden en verleden is KINK FM al 10 jaar het enige Nederlandse radiostation dat aandacht besteedt aan specifieke genres als bijvoorbeeld punk, metal, hiphop, progressieve dance en avantgarde.



Ingezonden persbericht