PERSBERICHT - 2005-10-03

Bilderberg Hotels & Restaurants sluit volumecontract met Akzo Nobel

Bilderberg Hotels & Restaurants heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met Akzo Nobel nv. Het betreft een uniek prijs-prestatiecontract waarbij Akzo Nobel minimaal 15.000 kamernachten bij Bilderberg afneemt, en een veelvoud aan vergaderingen en conferenties in de komende drie jaar. De overeenkomst geldt voor alle 25 Bilderberg hotels in Nederland.

Akzo Nobels keuze voor Bilderberg is een strategische: tot nu toe werd met een aantal partners samengewerkt op het gebied van conferenties en overnachtingen (waaronder ook Bilderberg), dit aantal is nu terug gebracht. Met dit volumecontract realiseert Akzo Nobel efficiencyvoordelen en lagere kosten.

"Voor Bilderberg een kans om samen met Akzo Nobel deze overeenkomst aan te gaan. Niet alleen om de gasten die we via Akzo Nobel ontvangen een fantastische ervaring te geven, maar ook om samen met Akzo Nobel te werken aan een verlaging van de totale kosten aan hotelovernachtingen en conferenties. Onze langjarige relatie geeft de mogelijkheid om daar daadwerkelijk invulling aan te geven. We zien een trend in het zakenleven dat bedrijven steeds meer ervoor kiezen om met een of enkele vaste partners in zee gaan. We zijn er trots op dat Akzo Nobel deze overeenkomst met ons aangaat en we zullen de samenwerking de komende jaren graag waar maken," aldus algemeen directeur Dries van der Vossen van Bilderberg Hotels & Restaurants.

Over Bilderberg
Bilderberg Hotels & Restaurants is onderdeel van het onroerend goed consortium van zakenbank Goldman Sachs en hotelmanagement onderneming Westmont Hospitality Group. Bij Bilderberg zijn 25 hotel- en restaurantbedrijven in het vier- en vijfsterren-segment aangesloten. Over het boekjaar 2004 werd een omzet behaald van 100 miljoen euro. Bij
Bilderberg werken ca. 1.500 medewerkers.

Noot voor de redactie (