SBS kondigt publicatie aan van aandeelhouderscirculaire

Sbs broadcasting

SBS Broadcasting kondigt publicatie aan van aandeelhouderscirculaire betreffende buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 3 oktober 2005 om de overname door Permira en KKR te bespreken

LUXEMBURG, September 5/PRNewswire/ --

SBS Broadcasting S.A. (NASDAQ: SBTV; Euronext Amsterdam N.V.: SBS) heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf is begonnen met de distributie van de aandeelhouderscirculaire betreffende de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die is gepland op 3 oktober 2005 in Luxemburg. Het doel van de buitengewone algemene vergadering is de bespreking van de al eerder aangekondigde overname van het bedrijf SBS door een entiteit in het bezit van fondsen geadviseerd door twee internationale investeringsmaatschappijen, Permira en Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P.

SBS stuurt de aandeelhouderscirculaire naar alle op 4 augustus 2005, de registratiedatum voor de buitengewone algemene vergadering, geregistreerde aandeelhouders. De aandeelhouderscirculaire is vanaf vandaag ook beschikbaar op de website van SBS op www.sbsbroadcasting.com, en zal gratis verkrijgbaar zijn in de geregistreerde kantoren van SBS in Luxemburg en de kantoren van Deutsche Bank AG, branch Amsterdam, de hiervoor betalende agent in Nederland, op de onderstaande adressen. Bovendien zal het geleverd worden aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op een verslag op formulier 6-K.

Behoudens de goedkeuring van de transactie door de aandeelhouders van SBS tijdens de buitengewone algemene vergadering en de voldoening van de andere voorwaarden precedent aan de sluiting van de transactie zoals uiteengezet in de verkoop- en aankoopovereenkomst aangegaan door SBS in relatie tot de transactie, verwacht SBS dat de transactie aan het einde van oktober zal worden afgesloten.

Zodra uitvoerbaar na het vaststellen van de afsluitingsdatum voor de transactie, zal SBS de afsluitingsdatum, de registratiedatum voor de distributie aan aandeelhouders van de opbrengst van de transactie en bepaalde andere bedragen, en de datum waarop de handel van SBS aandelen op Nasdaq National Market en Euronext Amsterdam stopgezet zal worden om de verhandelde aandelen op Nasdaq National Market en Euronext Amsterdam te laten settelen vóor de registratiedatum voor de distributie, aankondigen.

Op de toekomst gerichte verklaringen

De verklaringen in dit persbericht betreffende de beoogde datum van de buitengewone algemene vergadering en de timing van de afsluiting van de transactie zijn op de toekomst gericht. Zowel de datum voor de buitengewone algemene vergadering zou kunnen veranderen als de timing van de afsluiting van de transactie.

Over SBS Broadcasting S.A.

SBS is een Europees commercieel televisie- en radio-omroepbedrijf met ondernemingen in West- en Centraal-Europa. Landen waar SBS momenteel uitzendt zijn: België (Vlaanderen), Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Roemenië en Zweden. De geregistreerde kantoren van SBS bevinden zich op 8-10 rue Mathias Hardt, L-1717 Luxemburg. De hiervoor betalende agent van SBS in Nederland is Deutsche Bank AG, Amsterdam branch, Herengracht 450-454, 1017 CA, Nederland.

Voor meer informatie kunt u www.sbsbroadcasting.com bezoeken.

Source: SBS Broadcasting

Contactpersoon: Investeerders: Michael Smargiassi/Jon Lesko, Brainerd Communicators, Tel:
+1-212-986-6667. Pers: Jeff Pryor, Pryor Associates, Tel: +1-818-338-3555. Catriona Cockburn, Citigate Dewe Rogerson, Tel: +44-(0)207-282-2924