SGP



Guido-conferentie 'Theocraten aan het stuur'

Locatie: AC De Meern (A12 Utrecht-Gouda)
Tijd: 19.30-22.00 uur (vanaf 19.00 uur ontvangst met koffie)

Ter opening van het parlementaire jaar organiseert de Guido de Brès-Stichting, het studiecentrum van de SGP, op D.V. maandag 3 oktober 2005 een Guido-conferentie over het thema

THEOCRATEN AAN HET STUUR

Aanleiding
Het bestaansrecht van een politieke partij die theocratische politiek wil bedrijven is niet vanzelfsprekend. Een theocratische partij past volgens velen niet in een democratisch bestel. Wat gebeurt er als de SGP aan de macht komt? Van tijd tot tijd worden hierover allerlei doemscenarioâs geschetst. Wordt de democratie afgeschaft als de SGP het voor het zeggen heeft? Onze samenleving vraagt om duidelijkheid. Wat wil de SGP?
Belangrijke vraag die op deze conferentie aan de orde zal komen, is wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van het bedrijven van theocratische politiek in een democratisch bestel. Hoe verhoudt zich theocratie tot democratie? Op welke wijze wil de SGP anno 2005 theocratische politiek bedrijven?
Op deze Guido-conferentie is er gelegenheid om met een panel, bestaande uit mensen van binnen en buiten de SGP, te discussiëren over het bedrijven van theocratische politiek. Bedoeling van de conferentie is om verantwoording af te leggen over de visie van de SGP op de inrichting van de samenleving en handvatten te bieden voor het bedrijven van theocratische politiek anno 2005.

Panelleden

* Prof. dr. H.E.S. Woldring, Eerste Kamerlid voor het CDA
* Mr. C.G. van der Staaij, Tweede Kamerlid voor de SGP
* Dr. B. Levering, Statenlid voor de PvdA
* Dr. R. Bisschop, Raads- en statenlid voor de SGP

Het panel staat onder leiding van dr. E. Dijkgraaf.

Voordat het panel start, houdt mr. C.G. van der Staaij een korte inleiding waarin hij de thematiek van deze conferentie toespitst.

Na de paneldiscussie geeft dhr. W. Kolijn (partijvoorzitter van de SGP) een korte reactie.

Kosten
Deelname aan het congres is gratis.

Informatie
Het verdient aanbeveling het artikel âTheocratie en democratieâ van mr. C.G. van der Staaij te lezen dat gestaan heeft in Zicht, het studieblad van de SGP, nummer 2005-02. U kunt dit artikel hier downloaden.

Aanmelding
In verband met de organisatie is aanmelding tot uiterlijk D.V. woensdag 28 september mogelijk.
Per mail: studiecentrum@sgp.nl