Gemeente Hellevoetsluis


Gemeente Hellevoetsluis start met proef Kringlooplijn

De Gemeente Hellevoetsluis biedt inwoners vanaf 3 oktober a.s de mogelijkheid goede, nog bruikbare goederen op te laten halen middels de Kringlooplijn (telefoonnummer 010-460 2599).

Het GOED Vlaardingen haalt vanaf 4 oktober elke dinsdag het herbruikbare deel van het grof huishoudelijk afval op in de gemeente Hellevoetsluis. Vanaf maandag 3 oktober kan al gebeld worden met de kringlooplijn van Het GOED om de goederen op te laten halen. Onder bruikbaar worden bijvoorbeeld bankstellen en kasten verstaan en andere goederen die te goed zijn om verwerkt te worden als afval.

De Gemeente Hellevoetsluis wil hiermee de inwoners niet alleen een extra service bieden, maar ook het hergebruik van gebruikte materialen bevorderen. Weggooien van goede zaken is zonde!

Voor het gratis afhalen van bruikbare goederen kunnen inwoners van de gemeente Hellevoetsluis een afspraak maken via de kringlooplijn van Het GOED Vlaardingen, telefoonnummer 010 460 2599. In overleg haalt Het GOED ook complete inboedels op. Bedrijven en inwoners uit de omliggende gemeenten kunnen geen gebruik maken van deze dienst. Op het Milieustation (Rijksstraatweg 252a, nabij de witte molen) kunnen de bruikbare goederen ook worden afgegeven.

Over Het GOED
Het GOED is een landelijke kringlooporganisatie waarbij twaalf kringloopbedrijven door heel Nederland zijn aangesloten. In totaal werken 550 medewerkers bij de winkels van Het GOED en het textielsorteercentrum. Het GOED heeft onder andere een vestiging aan de Heliniumweg 8 te Vlaardingen. Deze vestiging onderscheidt zich van andere kringloopwinkels door overzichtelijke afdelingen, trendy inrichting, inspiratiehoeken en vooral de goede service. De gemeente Hellevoetsluis heeft Het GOED benaderd vanwege haar ervaring op het gebied van inzameling van nog bruikbaar grof huishoudelijk afval in andere gemeenten.