Ingezonden persbericht

http://www.teldersstichting.nl/

Persconferentie: nieuwste rapport van de Teldersstichting De grenzen van de open samenleving wordt overhandigd aan minister Verdonk op maandag 3 oktober om 17.30 uur in Nieuwspoort, Den Haag

De Teldersstichting, de liberale denktank van Nederland, presenteert op maandag 3 oktober om 17.30 uur het rapport De grenzen van de open samenleving. Migratie- en integratiebeleid in liberaal perspectief, samengesteld door een werkgroep onder leiding van mr. J.G.C. Wiebenga. Het rapport zal door de werkgroepsvoorzitter worden gepresenteerd en toegelicht en zal worden aangeboden aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk en aan de woordvoerder asielbeleid van de VVD-fractie in de Tweede Kamer Arno Visser.

In het rapport De grenzen van de open samenleving worden verschijnselen op het gebied van migratie en integratie, onderwerp van veel en hevige actuele discussie, belicht vanuit het liberalisme en zijn traditie van vrijheid, verdraagzaamheid, gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid en individualisme. Aan de orde komen onder meer asielbeleid, integratie & burgerschap, terugkeerbeleid, gezinsmigratie, arbeidsmigratie, emigratie en beleidsontwikkelingen in Europa op het gebied van migratie en integratie. Het rapport eindigt met concrete beleidsaanbevelingen voor politici.

Datum: Maandag 3 oktober
Plaats: Van der Poelzaal, Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag
Aanvang: 17.30 uur