SuperKicks brengt jeugd in beweging

Super de boer

Amersfoort, 30-09-2005

SuperKicks brengt jeugd in beweging
Super de Boer en KNVB lanceren trainingsprogramma

Super de Boer lanceert op maandag 3 oktober in samenwerking met de KNVB de unieke actie SuperKicks. Dit trainingsprogramma op de computer is speciaal ontwikkeld voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Consumenten kunnen bij aankoop van actieproducten bij Super de Boer in totaal 150 gratis 3D-cards verzamelen. Op deze SuperKicks-kaarten staan voetbalbewegingen die de kinderen samen met hun vriendjes, vriendinnetjes en ouders kunnen oefenen. Met de code op de achterzijde van de cards kunnen de bewegingen in het trainingsprogramma worden gedownload, zodat ze goed te bestuderen zijn. In totaal zijn er
150 verschillende cards. De eerste 55 zijn verkrijgbaar in de actieperiode van 3 tot en met 22 oktober. Super de Boer daagt iedereen uit de cards te verzamelen en in beweging te komen!

Het trainingsprogramma omvat alle belangrijke technieken en bewegingen van het hedendaagse voetbal, zoals dribbelen, passen, schieten en koppen. Ook is er veel aandacht voor trucs als de schaar en de akka. In totaal zijn 150 bewegingen te downloaden via de codes op de
3D-cards. De cd-rom met het computerprogramma dat hiervoor nodig is, is vanaf maandag 3 oktober gratis verkrijgbaar aan de kassa bij Super de Boer. Leden van de KNVB in de leeftijd van zes tot en met veertien jaar ontvangen de cd-rom bij het KNVB-blad De Bal.


3D-cards
De eerste serie van 55 SuperKicks 3D-cards wordt uitgegeven van 3 tot en met 22 oktober. Bij aankoop van een actieproduct ontvangen consumenten aan de kassa één of meer kaarten. De overige 95 bewegingen komen in drie etappes uit in 2006. Met de cards kunnen de kinderen lekker buiten aan de slag. Daarnaast kunnen ze met de unieke code de bewegingen downloaden in hun trainingsprogramma op de computer. Op de website www.superkicks.nl zijn digitale verzamelalbums, een ruilplatform en meer informatie over de actie te vinden.

SuperKicks-evenementen
Om de jeugd extra te stimuleren om te gaan voetballen, organiseert Super de Boer speciale SuperKicks-evenementen bij de lokale supermarkten en voetbalclubs. Op www.superkicks.nl staat bijvoorbeeld wanneer de speciale SuperKicks-truck in de buurt is. Op een podium kan iedereen laten zien welke bewegingen hij of zij al beheerst. Om de truck heen worden allerlei spelletjes georganiseerd. Zo kunnen kinderen penaltyschieten en wedstrijdjes spelen. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om onderling 3D-cards te ruilen. In 2006 is er een landelijke finale voor de beste balgoochelaars van zes tot en met veertien jaar. Het is dus belangrijk om goed te oefenen!

Samenwerking met de KNVB
SuperKicks is één van de acties die Super de Boer organiseert met de KNVB. De actie vloeit voort uit de samenwerkingsovereenkomst die beide partijen in mei 2005 hebben gesloten. Zo heeft Super de Boer ook haar naam verbonden aan de landelijke straatvoetbalcompetitie. Tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal en het WK 2006 zullen ook diverse activiteiten plaatsvinden. Super de Boer verbindt haar naam aan de voetbalacties, omdat zij het belangrijk vindt als supermarkt die midden in de maatschappij staat de jeugd te stimuleren meer te bewegen en gezond te eten.

Over Super de Boer
De supermarktformule Super de Boer werd in 1998 landelijk geïntroduceerd in Nederland. Op dit moment heeft de onderneming circa 400 filialen. Hiervan is ongeveer de helft in eigen beheer; de overige winkels worden gerund door zelfstandige ondernemers.

Super de Boer is onderdeel van Laurus N.V..Laurus is met een marktaandeel van 16,4%, circa
25.000 medewerkers en ruim 700 supermarkten één van de belangrijkste levensmiddelenorganisaties in Nederland. Tot het Laurus-concern behoren de Nederlandse supermarktformules Edah, Konmar/ Lekker & Laag Superstores en Super de Boer. Per 31 december 2004 boekte de onderneming een omzet van 3,5 miljard euro.


Noot voor de redactie,